Η Moderna ξεκινά δοκιμές νέου εμβολίου για την μετάλλαξη Όμικρον! Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο κατά τις μετάλλαξης Όμικρον, όπως δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός της, Δρ Πολ Μπέρτον, εκτιμώντας ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα πρέπει να αναμένονται στην αρχή του δεύτερου τριμήνου του 2022.


Σε συνέντευξή του στο Sky News, αναφέρθηκε στην προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, σημειώνοντας ότι αυτή φθίνει ακόμα και κατά 40 φορές μετά από τρεις με έξι μήνες. Ωστόσο, τόνισε με την ενισχυτική δόση η ανοσία αυξάνεται ξανά σε υψηλό βαθμό, σημειώνοντας ότι τα αντισώματα στον οργανισμό μετά από την αναμνηστική δόση «αυξάνονται γρήγορα».

Η μετάλλαξη Όμικρον, όπως είπε ο επικεφαλής ιατρός της Moderna, είναι μια «σοβαρή παραλλαγή» του κορονοϊού, καθώς τα στοιχεία από τη Νότια Αφρική δείχνουν πως έχει την ικανότητα να προσβάλλει ανθρώπους που έχουν νοσήσει. Αναφέρθηκε επίσης και σε στοιχεία από τη Δανία, σύμφωνα με τα οποία τα ποσοστά νοσηλειών λόγω της μετάλλαξης Όμικρον είναι παρόμοια με εκείνα για τη Δέλτα. Τέλος, ο επικεφαλής ιατρός της Moderna σχολίασε η ταυτόχρονη διασπορά των δύο μεταλλάξεων – της Όμικρον και της Δέλτα – συνιστά σημαντική απειλή. Όπως είχε αναφέρει, υπάρχει η πιθανότητα οι δύο παραλλαγές να μοιραστούν γενετικό υλικό δημιουργώντας ένα νέο στέλεχος, κάτι που θα συνιστούσε λόγο περαιτέρω ανησυχίας

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *