Γιατί ο Καπραβέλος χαρακτηρίζει μονόδρομο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της πανδημίας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, και ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.


Ο Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε πως οι συνθήκες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζονται από αφόρητη πίεση, ενώ το σαββατοκύριακο που πέρασε διασωλήνωσαν δύο ασθενείς με COVID εκτός ΜΕΘ. Ο ίδιος τόνισε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν επιτρέπει εφησυχασμούς και τόνισε πως πάντες, πολίτες και πολιτεία θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα.

Τόσο ο κ. Γεροτζιάφας όσο και ο κ. Καπραβέλος συμφωνούν πως η λύση βρίσκεται στον εμβολιασμό. Ιδιαίτερα ο κ. Καπραβέλος δήλωσε υπέρ του μαζικού εμβολιασμού, καθώς οι ανεμβολίαστοι είναι η ευάλωτη ομάδα και πιέζει ασφυκτικά το σύστημα υγείας. «Το 2022 έχουμε τα όπλα για να κάνουμε τη θανατηφόρο πανδημία σε διαχειρίσιμη απειλή: μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό. Επειδή δεν τα καταφέρνουμε, η υποχρεωτικότητα είναι μονόδρομος» είπε ο. Καπραβέλος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *