Μπουρλά: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα προστατεύει για έναν χρόνο – Απαραίτητη η τέταρτη δόση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά υποστήριξε πως η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού είναι απαραίτητη για τους περισσότερους ανθρώπους.


Όπως αναφέρει το moneyreview.gr, ο ισχυρός άνδρας της Pfizer μιλώντας σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε πως η τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό θα είναι απαραίτητη, καθώς η προστασία του σκευάσματος δεν διαρκεί πολύ.

 «Αυτή τη στιγμή, η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, αλλά δεν διαρκεί πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο Αλμπερτ Μπουρλά. Παράλληλα πρόσθεσε ότι τόσο η Pfizer, όσο και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται πάνω σε εμβόλια που θα προστατεύουν έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων του ιού. «Η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να παρακάμψει την ανοσολογική προστασία που έχουμε δώσει, αλλά επίσης η διάρκεια της προστασίας δεν είναι πολύ μεγάλη», είπε. 

 «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *