Αποκλειστικό: Πού βάζει η κυβέρνηση τον πήχη για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών

Περισσότερα από 37.000 ραντεβού για το εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών έχουν κλειστεί μέχρι τώρα, υπερκαλύπτοντας την πρώτη παρτίδα εμβολίων που έφτασε στην Ελλάδα και αριθμούσε τις 60.000 δόσεις. Η αρχική αυξημένη προσέλευση δημιουργεί στο υπουργείο Υγείας μερική αισιοδοξία καθώς εκτιμούν ότι τόσο κατά τη διάρκεια των εορτών όσο και αμέσως μετά όταν θα παραληφθεί μία ακόμα μεγάλη παρτίδα εμβολίων, η ζήτηση αυτή θα αυξηθεί περισσότερο με τους γονείς να σπεύδουν να θωρακίσουν τα παιδιά από την μετάλλαξη “Ο” αλλά και από την ενδοσχολική διασπορά.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ωστόσο του oknews.gr, όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία του εμβολιασμού θεωρούν ότι η καμπύλη θα ακολουθήσει απολύτως ανάλογη πορεία με αυτή του εμβολιασμού των ενηλίκων πριν την απόφαση για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 ετών.

Έτσι, σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πηγές, η βασική εκτίμηση γα το ποσοστό των παιδιών που τελικά θα εμβολιαστεί τουλάχιστον στην πρώτη φάση, είναι μεταξύ 25 και 35% εκτός αν οι εξέλιξη της “Ο” είναι τόσο ραγδαία που θα επηρεάσει και τη λειτουργία των σχολείων δημιουργώντας συνθήκες απολύτως αναγκαίου εμβολιασμού στα παιδιά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *