Άδ. Γεωργιάδης: Σήμερα η πρώτη παράδοση προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης – Παρήχθησαν στην Κόρινθο

«Σήμερα 6 χρόνια μετά την νομοθέτηση έχουμε την πρώτη παράδοση Φαρμακευτικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης, που παρήχθησαν στην Ελλάδα από το πρώτο εργοστάσιο που φτιάχτηκε από την Tikun Olam στην Κόρινθο», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.


Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «το 2018 η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με Ειδικό Σύμβουλο τον κ. Νίκο Καρανίκα ψήφισε τον πρώτο νόμο για την παραγωγή και διάθεση Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα. Το 2021 η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εμένα ως Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ψήφισε τον νέο και συμπληρωμένο νόμο».

«Ήδη και άλλα εργοστάσια ετοιμάζονται και η Ελλάδα μας μετατρέπεται σε βασική Χώρα παραγωγής, κυκλοφορίας και εξαγωγής προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης», τονίζει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Υγείας

«Το 2018 η Κυβέρνηση του @atsipras με Ειδικό Σύμβουλο τον κ. Νίκο Καρανίκα ψήφισε τον πρώτο νόμο για την παραγωγή και διάθεση Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα. Το 2021 η Κυβέρνηση του @kmitsotakis με εμένα ως Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ψήφισε τον νέο και συμπληρωμένο νόμο. Σήμερα 6 χρόνια μετά την νομοθέτηση έχουμε την πρώτη παράδοση Φαρμακευτικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης, που παρήχθησαν στην Ελλάδα από το πρώτο εργοστάσιο που φτιάχτηκε από την @TikunOlam_mgc στην Κόρινθο. Ήδη και άλλα εργοστάσια ετοιμάζονται και η Ελλάδα μας μετατρέπεται σε βασική Χώρα παραγωγής, κυκλοφορίας και εξαγωγής προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης. Ένα διαχρονικό αίτημα διαφόρων Συλλόγων Ασθενών γίνεται πραγματικότητα και μία νέα Παραγωγική δραστηριότητα λαμβάνει «σάρκα και οστά».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *