XEV: Το ιταλικό super mini έρχεται στην Ελλάδα


Ένα νέο, μικρό και πολύ όμορφο ηλεκτρικό αυτοκινητάκι, που θα εμφανιστεί το προσεχές διάστημα στους δρόμους της Αθήνας, υπόσχεται να κλέψει τις καρδίες όλων μας.


Η δυναμικά αναπτυσσόμενη ιταλική εταιρία XEV ιδρύθηκε το 2018, με το διθέσιο Yoyo, να αποτελεί την πρώτη σύστασή της στο κοινό της Ευρώπης.

Η πρώτη επαφή του Yoyo με τον αυτοκινητικό κόσμο έγιναν του 2019 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνο όπου και απέσπασε βραβείο σχεδίασης, ενώ από το 2021 διατίθεται -μεταξύ άλλων- στην αγορά της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, καταγράφοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία, που μεταφράζεται σε πάνω από 10.000 πωλήσεις.

Με μήκος 2,53 μέτρα, πλάτος 1,5 μ., ύψος 1,56 μ., κύκλο στροφής μικρότερο από 8 μέτρα, και βάρος 450 κιλά (χωρίς την μπαταρία), το Yoyo δεν συναντά καμιά δυσκολία να κινηθεί εντός της πόλης ενώ ενσωματώνει και έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη 20 ίππων στον πίσω άξονα.

Η τελική ταχύτητα του Yoyo ανέρχεται σε 80 χλμ./ώρα.


Το μοτέρ τροφοδοτείται από μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 10,4 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 150 χλμ. (σε κύκλο δοκιμών UDDS), απαλλάσσοντας τον οδηγό και τον συνοδηγό από το λεγόμενο range anxiety.

Η φόρτιση της μπαταρίας του, από το 30 στο 100% της χωρητικότητάς, μέσω οικιακής πρίζας διαρκεί 4 ώρες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας του (Battery Swapping System) με μια πλήρως φορτισμένη, παρέχοντας σημαντική διευκόλυνση στον κάτοχο του αυτοκινήτου.

Στην καμπίνα του αυτοκινήτου κυριαρχεί η οθόνης αφής 10,2 ιντσών με λειτουργία Mirror Screen στο κέντρο του ταμπλό, με το μοντέλο να εξοπλίζεται επίσης από air condition, ABS, LED φώτα (εμπρός/πίσω), ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, 3 θύρες USB κ.α.

Παράλληλα, φέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, όντας διαθέσιμο σε 9 χρώματα, με επιπλέον επιλογές ξεχωριστού χρωματισμού ορισμένων τμημάτων.

Το XEV Yoyo ξεκινά την εμπορική πορεία του στην ελληνική αγορά μέσω της Σπανός ΑΕ, ενώ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το προσεχές διάστημα θα γίνουν γνωστές και οι τιμές του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *