Καλοκαιρινό Fiat 500e από την Castagna Milano 

Στο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500e, βασίζεται το Tender2, το δεύτερο μοντέλο της ιταλικής Castagna Milano.


Η εταιρεία άλλαξε αρκετά το αμάξωμα και το εσωτερικό του μοντέλου, προσθέτοντας ξύλο, μεγαλύτερα φτερά πάνω από τους τροχούς, ενώ πλέον δεν έχει κι οροφή, αποκαλύπτοντας τη διθέσια καμπίνα, καθιστώντας ένα τύποις pickup.

Το πρώτο Tender2 είχε αποκαλυφθεί το 2008, και βασιζόταν στην έκδοση με ΜΕΚ του 500, έχοντας εμπνευστεί από το Fiat 500 Jolly που κατασκευαζόταν από την Ghia το διάστημα 1958-1972. 

Αυτά που ξεχωρίζουν στη νεότερη έκδοση του Tender2 είναι η απουσία θυρών, οροφής, κολώνων, καθώς και το μαόνι Sapelli που θυμίζει σκάφος κι όχι αυτοκίνητο. Και αυτή είναι μία συνειδητή επιλογή, για να προσελκύσει εκείνους που θέλουν ένα όχημα για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις στην παραλία.

Έχει επιλεγεί ένα έντονο κίτρινο χρώμα, αρκετά κοντά σε εκείνο του Abarth 500e, ενώ φέρει και ζάντες 17 ιντσών, ίδιες με την έκδοση La Prima του απλού 500e.


Στο εσωτερικό, η απουσία του πίσω μέρους της καμπίνας είναι προφανής (όπως μαρτυρά το στιλ καταστρώματος με το μαόνι), με τα εμπρός καθίσματα να έχουν αντικατασταθεί με νέα από την BMW. 


Μηχανικά δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή, επομένως το 500e της Castagna Milano φέρει έναν ηλεκτρικονητήρα στον εμπρός άξονα, απόδοσης 118 PS, με μπαταρία 42 kWh ικανή για αυτονομία της τάξης των 321 χιλιομέτρων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *