Έλενα Ράπτη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023: Ανάγκη ανάπτυξης βιώσιμων πρακτικών και υπεύθυνων, στοχευμένων επενδύσεων

«Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023 εστιάζει στον τουρισμό και στις πράσινες επενδύσεις, τονίζοντας την ανάγκη ανάπτυξης βιώσιμων πρακτικών και υπεύθυνων, στοχευμένων επενδύσεων που θα ενισχύσουν και θα αναβαθμίσουν τον τομέα του τουρισμού», τονίζει η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 και συνεχίζει:


«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού δεν είναι απλά μια μέρα για τους λάτρεις των ταξιδιών. Είναι μια μέρα για όλους μας. Είναι μια μέρα για να γιορτάσουμε τη χαρά της εξερεύνησης νέων τόπων. Είναι μια μέρα για να εκτιμήσουμε πώς ο τουρισμός βοηθά τους ανθρώπους και τους τόπους να αναπτυχθούν. Και το πιο σημαντικό, είναι μια μέρα για να θυμόμαστε το καθήκον μας να προστατεύουμε τον κόσμο που αγαπάμε να εξερευνούμε», λέει η υφυπουργός Τουρισμού και καταλήγει: «Ο βιώσιμος ή αειφόρος τουρισμός (sustainable tourism), που λαμβάνει πλήρως υπόψη του τις υφιστάμενες και μελλοντικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επισκεπτών, του κλάδου και των κοινοτήτων στους προορισμούς υποδοχής είναι αυτός που στρατηγικά σχεδιάζουμε στο Υπουργείο Τουρισμού, στην καινούρια εποχή που αξίζει στην Ελλάδα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *