Ρομποσέφ κάνει το τέλειο φοντί τυριών

Bouebot

Αποτελεί το απόλυτο έδεσμα για τους λάτρεις των τυριών. Το φοντί αποτελεί μια… ιεροτελεστία για τους φίλους της γκουρμέ κουζίνας και ένας νέος σεφ έρχεται για να εισάγει το φοντί σε μια νέα hi-tech εποχή. Η νεοφυής εταιρεία  Workshop 4.0  δημιούργησε το Bouebot, ένα ρομποτικό μηχανισμό που φτιάχνει φοντί τυριών. Το ρομπότ ονομάζεται Bouebot που είναι το παρατσούκλι που είχαν στο παρελθόν παιδιά εφηβικής ηλικίας που το καλοκαίρι ανέβαιναν στα ελβετικά βουνά και βοηθούσαν βοσκούς με τα κοπάδια τους και τη δημιουργία τυριών. «Θέλαμε να παρουσιάσουμε μια τεχνολογική καινοτομία σε συνδυασμό με την παράδοση της Ελβετίας και το φοντί ήταν η τέλεια επιλογή» αναφέρει ο Νίκολας Φοντέιν, στέλεχος της εταιρείας. 


 Το Bouebot ακολουθεί την κλασική συνταγή τοποθετώντας την σωστή ποσότητα λευκού κρασιού στο ειδικό σκεύος (caquelon) και στη συνέχεια ρίχνει μέσα στο σκεύος ένα μείγμα τυριών Vacherin Fribourgeois και Gruyere σε ποσότητα πενήντα-πενήντα τα οποία έχει προηγουμένως κόψει και τρίψει σε τρίφτη τυριών. Μετά κάνει τις απαραίτητες κινήσεις μαγειρέματος του φοντί και τέλος τοποθετεί μέσα στο σκεύος το ψωμί τοποθετημένο σε ένα μεταλλικό καλαμάκι για να καλυφθεί με το λιωμένο τυρί. Το Bouebot που κοστίζει 290 χιλιάδες ευρώ θα παρουσιαστεί στη μεγάλη διεθνή γεωργική έκθεση Paris International Agricultural Show που ξεκινά στις 25 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *