Νέο στο iOS 13: Πώς να προσαρμόσετε το όνομα και το avatar στο iMessage (λειτουργεί σε όλα τα iPhone)

Από το iOS 13, ο επίσημος αγγελιοφόρος της Apple έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να ορίσει την εικόνα προφίλ και το όνομά σας ξεχωριστά από την κάρτα επαφής σας. Αυτό σας επιτρέπει να δείξετε στον φίλο σας το όνομά σας και την εικόνα του προφίλ σας κατά την κλήση ενός μηνύματος από έναν νέο αριθμό τηλεφώνου, ακόμη και αν δεν είστε στη λίστα επαφών τους. Εάν θέλετε να μειώσετε τον αριθμό των καταστάσεων όπου λαμβάνετε μηνύματα από έναν άγνωστο αριθμό, μάθετε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε την εικόνα προφίλ και το όνομά σας στο iMessage για iOS.


Πώς να ορίσετε το όνομα και τη φωτογραφία σας στο προφίλ σας iMessage

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ εύκολο να ρυθμιστεί. Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις avatar είναι διαθέσιμες ακόμη και σε iPhone χωρίς Face ID (iPhone SE, 6s, 7 και 8).

Ανοίξτε την εφαρμογή “Δημοσιεύσεις”. Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία iMessage και στην επάνω δεξιά γωνία του, πατήστε το κουμπί με τις τρεις κουκκίδες. Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή μενού «Επεξεργασία ονόματος και φωτογραφίας». για πρόσβαση στις νέες ρυθμίσεις.

Αυτό το μενού θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το όνομα και το επώνυμο που θέλετε να μοιραστείτε με τις επαφές σας, καθώς και μια εικόνα για το προφίλ σας. Για να εισαγάγετε ένα όνομα, απλώς συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία. Αυτό είναι το κείμενο που θα δουν οι επαφές σας όταν τους στέλνετε ένα μήνυμα, οπότε βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να προσδιορίσετε με ακρίβεια τον εαυτό σας με βάση τις πληροφορίες που έχετε εισαγάγει.

Αλλά το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό σας θα είναι η εικόνα του προφίλ σας. Θα εμφανιστεί σε κύκλο δίπλα στο όνομά σας. Μπορείτε να ορίσετε μια ποικιλία εικόνων ως είδωλό σας, συμπεριλαμβανομένου ενός απλού χρώματος κύκλου με τα αρχικά σας ή οποιαδήποτε εικόνα από τη συλλογή. Εάν προτιμάτε μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση, μπορείτε να τραβήξετε γρήγορα τις selfies σας και να τις χρησιμοποιήσετε. Στο iOS, υπάρχει η επιλογή να χρησιμοποιήσετε ένα mimoji ή animoji ως φωτογραφία προφίλ.


Δημιουργήστε και χρησιμοποιήστε ένα mimoji ή animoji ως avatar iMessage

Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά για τον καλύτερο τρόπο δημιουργίας ενός μιμούτζι, αλλά θα επαναλάβουμε για λίγο. Με την κυκλοφορία του iOS 13, η Apple έχει επεκτείνει την πρόσβαση σε mimoji και animojis, εξαλείφοντας την ανάγκη χρήσης του iPhone σε συνδυασμό με την κάμερα TrueDepth για selfies. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε iPhone με iOS 13 είναι πλέον σε θέση να δημιουργήσει μια εικόνα του κατόχου ως κινούμενη εικόνα ή ως ζωντανή εικόνα που σας αρέσει.


Για να δημιουργήσετε ένα mimoji, στις ρυθμίσεις της φωτογραφίας και του ονόματος του προφίλ σας, πατήστε τον κύκλο εικόνας δίπλα στα πλαίσια κειμένου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “+” για να δημιουργήσετε ένα νέο mimoji. Μόλις δημιουργηθεί, κάντε κλικ σε αυτό για να επιλέξετε την εμφάνισή του και, στη συνέχεια, ορίστε την ως εικόνα προφίλ.

Εάν προτιμάτε να μην δείξετε τον εαυτό σας ως ρητό μιμόζι, το animoji μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Στο μενού επιλογής εικόνων θα βρείτε διάφορες επιλογές, όπως ζώα, αρπακτικά και ακόμη και ένα κρανίο. Όπως και με το μιμόζ, υπάρχει επίσης η επιλογή να επιλέξετε τον τύπο εικόνας που θέλετε. Εάν πάντα θεωρούσατε τον εαυτό σας μια κουκουβάγια που κλείνει το μάτι, υπάρχει επίσης η επιλογή να επιλέξετε μία.

Αφού επιλέξετε το mimoji ή το animoji που θέλετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το κλίμασετε τοποθετώντας το στο κέντρο του κύκλου και επιλέγοντας το χρώμα του φόντου.

Αλλαγή ρυθμίσεων απορρήτου

Η ρύθμιση του ονόματος και της εικόνας του προφίλ σας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο στέλνοντας ένα μήνυμα στους γνωστούς σας. Ωστόσο, τι γίνεται αν δεν θέλετε να μιλήσετε εκ μέρους του περίεργου λιονταριού στο αφεντικό σας, σε κάποια εταιρεία ή θέλετε να αποκρύψετε εντελώς το πραγματικό σας όνομα; Ευτυχώς, η αλλαγή των ρυθμίσεων απορρήτου σας μπορεί να συμβεί αυτό.


Στις ρυθμίσεις. “Κοινοποίηση αυτόματα”. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις επιλογές για να δημοσιεύσετε μια νέα εικόνα και ένα όνομα στο προφίλ σας. Τα ονόματα των άρθρων μιλούν από μόνα τους, αλλά ας μιλήσουμε για αυτά σύντομα.

Μόνο με επαφές. – σας επιτρέπει να μοιράζεστε το όνομα και την εικόνα προφίλ σας μόνο με τα άτομα στη λίστα επαφών σας.

Πάντα να ρωτάς. – σας ζητά να μοιραστείτε το όνομα με τα άτομα που έχετε επιλέξει προσωπικά. Κατά το άνοιγμα ενός νέου μηνύματος για μια επαφή, θα εμφανιστεί ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο στο επάνω μέρος της οθόνης. Θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό σας στο μήνυμα. Τύπος Μερίδιο.για να υποβάλετε το όνομα και την εικόνα ή πατήστε “X” για να απορρίψετε αυτό το αίτημα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *