Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας

Εννέα φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας -μέλη της Λέσχης Κυβερνοασφάλειας (ΛΕΚΑ) του Ιδρύματος διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση μεταξύ 960 πανεπιστημιακών ομάδων.


Ο διαγωνισμός «2023 University CTF» με τίτλο «UNIVERSITY CTF BRAINS & BYTES» διεξήχθη διαδικτυακά μεταξύ 8-10 Δεκεμβρίου. Οι ομάδες κλήθηκαν να βρουν λύσεις σε δοκιμασίες από πέντε κατηγορίες: Website Exploitation, Cryptography, Binary Exploitation, Reverse Engineering, και Forensics. Κάθε κατηγορία διέθετε τρία επίπεδα δοκιμασίας: Easy, Medium και Hard.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από την εταιρεία «HackTheBox», που κατέχει με την πλατφόρμα της ηγετική θέση στον τομέα της on line κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια. Διοργανώνει ετησίως τον διεθνή διαγωνισμό University CtF, όπου συμμετέχουν ομάδες πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Οι φοιτητές που αποτέλεσαν την διακριθείσα ομάδα είναι οι: Κωνσταντίνος Ιορδανίδης, Μύριαμ Καπόν, Παρασκευάς Κευσενίδης, Γεώργιος Μαμιδάκης, Αθανάσιος Μητράγκας, Ραφαήλ Σιαλάκης, Ευάγγελος Στόικος, Διονύσης Χαλεπλής, Παναγιώτης Χατζηκαλλίας. Σύμβουλος της ομάδας είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Πολυμέσων, Ασφάλειας και Δικτύωσης (MSN Lab), καθηγητής Ιωάννης Μαυρίδης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *