Αλλάζει η εικόνα στην σταθερή τηλεφωνία

Τα ανακοινωμένα επενδυτικά πλάνα των τριών εταιρειών στην επόμενη πενταετία θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεκολλήσει από ουραγός του ευρωπαϊκού δείκτη  Desi που δείχνει ότι η χώρα βρίσκεται ακόμα στην εποχή του χαλκού. 


Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος Χάρης Μπρουμίδης ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για τις εξαγγελίες του ΟΤE περί δωρεάν αναβάθμισης των ταχυτήτων όπου αυτό είναι εφικτό είπε με νόημα: «Ο ΟΤΕ έχει σχεδόν μονοπώλιο και τα μονοπώλια υπόκεινται σε ρυθμίσεις για τον περιορισμό τους.  θα δούμε αυτό που εξαγγέλθηκε σε το βαθμό είναι συμβατό με τις ρυθμίσεις».  

Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμα σπίτια και επιχειρήσεις που προσφέρουν μόνο ADSL, ενώ υποστήριξε ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έχουν πλέον πολύ καλή ποιότητα. 

«Παρά τις δυσκολίες όπως η  γεωγραφία, τα όρια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και οι καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις κεραιών που πλέον φτάνουν τους  18 μήνες» η κινητή στην Ελλάδα έχει πολύ καλή ποιότητα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Στη σταθερή έχουμε καθυστερήσει και γι’ αυτό έχουμε χειρότερες επιδόσεις». 

«Ρυθμιστικά πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να υπάρχουν παίκτες με βιώσιμη επενδυτική στρατηγική. Να μην επαναληφθούν οι κακές πρακτικές του παρελθόντος» ανέφερε με νόημα. 


Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιδόσεις της εταιρείας το 2021 είπε πως αναμένεται να κλείσε με θετικό πρόσημο στο 4% όπως και το σύνολο της αγοράς τηλεπικοινωνιών στην χώρα. Ανάλογη ανάπτυξη προέβλεψε και για το 2022 τονίζοντας ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί αν ξεκινήσουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. 


Αναφερόμενος στις οικονομικές επιδόσεις της Vodafone για το Α’ εξάμηνο οικονομικού έτους επεσήμανε: Η Vodafone Ελλάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 468 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (452 εκατ.). Τα έσοδα από υπηρεσίες γνώρισαν αντίστοιχη άνοδο (4%) και ανήλθαν σε 436 εκατ. ευρώ, αντί 421 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα EBITDA έφτασαν τα 132 εκατ. ευρώ.Η πελατειακή βάση της κινητής έφτασε τους 4,178 εκατ. πελάτες, αυξημένη κατά 107.000 πελάτες (εκ των οποίων 82.000 αφορούσαν καρτοκινητά και 25.000 συμβόλαια), με το ποσοστό των πελατών συμβολαίου να προσεγγίζει το 40%. Στη σταθερή, οι ευρυζωνικοί πελάτες παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι (962.000).Επιπλέον, όπως ανέφερα κατεγράφη θεαματική άνοδος στη χρήση data, η οποία αυξήθηκε κατά 72% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και οριακά δεν έσπασε το φράγμα των 100.000 ΤΒ (96.758 ΤΒ), που αποτελεί ιστορική επίδοση, (πέρυσι 56.164 ΤΒ). Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κατά κεφαλήν έσοδο παρέμεινε σταθερό, καθίσταται σαφές ότι οι πολίτες απόλαυσαν ακόμη περισσότερες υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *