Τουρκία: Επ’ αόριστον αναβολή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων της Super Lig μετά την επίθεση σε διαιτητή

Την επ’ αόριστον αναβολή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων της Τουρκικής Super Lig σε όλες τις κατηγορίες αποφάσισε η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μετά την επίθεση με γροθιά που δέχθηκε διαιτητής από τον πρόεδρο της ομάδας Ανκαραγκιουτσού κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Ρίζεσπορ.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε για νύχτα ντροπής για το τουρκικό ποδόσφαιρο, ενώ την επίθεση καταδίκασε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Τουρκίας.

Το απίστευτο σκηνικό συνέβη πρωτάθλημα το βράδυ της Δευτέρας, καθώς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Ανκαραγκιουτσού με τη Ρίζεσπορ (1-1) για την 15η αγωνιστική της Superlig o πρόεδρος των γηπεδούχων Φαρούκ Κοτσά εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο και γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ.

Οι γηπεδούχοι, στους οποίους αγωνίζονται οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Στέλιος Κίτσιου είχαν πολλά παράπονα απ’ τον διαιτητή για την αποβολή του Αλί Σοβέ στο 50ό λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως η κατάσταση «ξέφυγε» εντελώς.

Με τον ισχυρό άνδρα της Ανκαραγκιουτσού να επιτίθεται στον ρέφερι και να τον «ξαπλώνει» στο γήπεδο με γροθιά, για να ακολουθήσει επίθεση και από άλλα άτομα των γηπεδούχων που άρχισαν να κλωτσούν άγρια τον διαιτητή Μελέρ, ενώ ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.


Το μάτι του Μελέρ πρήστηκε και οδηγήθηκε αμέσως στα αποδυτήρια προκειμένου να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες απ’ τον γιατρό του αγώνα, ενώ οπαδοί της «Άνκαρα» προσπάθησαν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αποτράπηκαν από την ασφάλεια του γηπέδου.


Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης αγωνίστηκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Ρίζεσπορ, ενώ ο Κίτσιου έμεινε στον πάγκο, σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι που θα έχει… συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, που επιτέθηκε στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, συνελήφθη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα κατά των υπευθύνων για την επίθεση στον διαιτητή. Στο πειθαρχικό όργανο με αίτημα διαγραφής από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party) παραπέμφθηκε ο βουλευτής και πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *