Θεσσαλονίκη – Special Olympics Hellas: Πρόγραμμα για τη συμμετοχή περισσότερων αθλητριών

Ανδροκρατούμενος είναι ο χώρος του αθλητισμού τόσο στον πληθυσμό τυπικής ανάπτυξης, όσο και στα άτομα με αναπηρία. Σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν αυτή την εικόνα, τα Special Olympics Hellas, σε συνεργασία με τo Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, υλοποιούν πρόγραμμα με στόχο την ενθάρρυνση των οικογενειών και την ενδυνάμωση των κοριτσιών με νοητική αναπηρία ηλικίας 8 ετών και άνω στα προπονητικά προγράμματα και τις αθλητικές δράσεις του οργανισμού.


Η αναλογία συμμετοχής ανδρών και γυναικών στις δράσεις των Special Olympics Hellas είναι 70/30 δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού, πρέσβης επί τιμή, Διονύσιος Κοδέλλας, στο περιθώριο της παρουσίασης του προγράμματος «Οι αθλήτριες των Special Olympics σπάνε τα όρια», στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, τα νέα κορίτσια θα δουν πως θα αλλάξει ο αθλητισμός τη ζωή τους, «το οποίο εμείς το διαπιστώνουμε καθημερινά με τις δικές μας αθλήτριες, πώς αλλάζει η ζωή τους, πως αναπτύσσονται σωματικά, ψυχολογικά, πώς εντάσσονται στην κοινωνία. Η πεμπτουσία της φιλοσοφίας των Special Olympics είναι «πως θα ενταχθούν τα άτομα με αναπηρία, στην κοινωνία, στο κοινωνικό σύνολο σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας», τόνισε.

«Προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε και να ενθαρρύνουμε τα μέλη των οικογενειών για να μπορούν με τη σειρά τους να στηρίξουν τα άτομα με αναπηρία, να βγουν από το σπίτι, μέσω του αθλητισμού να μπορούν να ολοκληρωθούν συναισθηματικά, να ωριμάσουν, η αυτοπεποίθησή τους να ενισχυθεί για να μπορέσει να έρθει η ένταξη», τόνισε, από την πλευρά της, η συντονίστρια του Προγράμματος Οικογενειών των Special Olympics Hellas Βικτωρία Τούση.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» η γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα και η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Θεσσαλονίκη – Special Olympics Hellas: Πρόγραμμα για τη συμμετοχή περισσότερων αθλητριών”