Προς τη 19η Θρυλική ευρωπαϊκή στέψη, απόψε στις 8 στο ΣΕΦ

Μεγάλη βραδιά απόψε για τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Οι  ερυθρόλευκοι για το βόλεϊ των ανδρών  αντιμετωπίζουν στις 8 μ.μ. τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη ρεβάνς του υπέρ τους 3-0 στο Ισραήλ και χρειάζονται μόλις δύο σετ για να κατακτήσουν το τρίτο ευρωπαίκό τρόπαιο στην ιστορία τους στο εν λόγω άθλημα.

Ο Ολυμπιακός, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετρώντας διαδοχικές νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη θέλει να πανηγυρίσει με τον κόσμο του την επιστροφή του στην κορυφή μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το ΣΕΦ αναμένεται να είναι κατάμεστο από φίλους του Ολυμπιακού, με την ομάδα να έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες προπονήσεις χωρίς προβλήματα στο κλειστό του Νέου Φαλήρου.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, έφτασε ως εδώ, αποκλείοντας κατά σειρά την Κομάρνο, την Μπουργκάς, τη Στεάουα Βουκουρεστίου και τον Παναθηναϊκό με μια μυθική ανατροπή.

Στους προηγούμενους δύο τελικούς που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, αντιμετώπισε τη γερμανική Μπάγερ Βούπερταλ για το CEV Cup το 1996 και την ολλανδική Ορτέκ το 2005 για το Top Teams Cup. Μεταξύ άλλων οι χαμένοι τελικοί των «ερυθρολεύκων» ήταν εκείνοι από την ιταλική Ραβένα το 1992 και το 2018, την ιταλική Κούνεο το 1997 και το 1998 και τη Ματσεράτα το 2002.


Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει αυτό το ευρωπαϊκό τρόπαιο θα είναι το 19ο στην ιστορία του σε όλα τα αθλήματα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *