Παγκόσμιο υγρού στίβου: Θρίαμβος της εθνικής πόλο γυναικών – Κέρδισε την Ιταλία με 14-12 και προκρίθηκε στην 4άδα

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν μόνο η αρχή… Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών επέστρεψε στην ελίτ και το επιβεβαίωσε απόψε (12/2) στη Ντόχα, όπου επιβλήθηκε πιο εύκολα απ΄ όσο δείχνει το τελικό 14-12 της Ιταλίας στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και επιστρέφει στην τετράδα του κόσμου, για πρώτη φορά μετά το 2011 και τον θρίαμβο της Σανγκάης.


Τρομερή προσπάθεια από όλες τις διεθνείς, παρά την αποβολή με αντικατάσταση της Ελενας Ξενάκη από τη δεύτερη περίοδο, κορυφαία όμως ήταν η Ειρήνη Νίνου που… εκτέλεσε τη «σετερόζα» με πέντε γκολ.

Αντίπαλος της «γαλανόλευκης» στον ημιτελικό της Τετάρτης (14/2, 16:30) θα είναι η Ουγγαρία, την οποία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε νικήσει τον περασμένο μήνα στο Αϊντχόφεν.

Οι συνθέσεις
ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι 2, Μπετίνι 2, Πικότσι 3, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοκιέρε 1, Βιακάβα, Μπαντσέλι
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 5, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *