Ο Ολυμπιακός θα ψάξει το δεύτερο μπρέικ του στην Βαρκελώνη

Έχοντας πάρει ήδη από το πρώτο ματς στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» αυτό που ήθελε, δηλαδή πίσω το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει με λιγότερη πίεση την Μπαρτσελόνα, στο Game 2 της σειράς, επί καταλανικού εδάφους ξανά, το βράδυ της Παρασκευής (26/4, 22:00) ψάχνοντας το δεύτερό του μπρέικ.


Με το… μέταλλο του φιναλίστ της διοργάνωσης τις δύο σεζόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του αποδείχτηκαν ανώτεροι από τους «μπλαουγκράνα» και με τους Φιλίπ Πετρούσεβ και Αϊζέια Κέινααν ηγέτες έκαναν το 1-0 στη σειρά, νικώντας με 77-75. Στόχος τους δεν είναι άλλος από το 2-0 μέσα στη Βαρκελώνη, αλλά ακόμη και σε περίπτωση ήττας, θα έχουν δύο ματς στο ΣΕΦ τη Μεγάλη Τρίτη (30/4, 21:30) και την Μεγάλη Πέμπτη (2/5, 19:45) στην προσπάθεια να φτάσουν τις 3 νίκες και να προκριθούν στο Final Four του Βερολίνου (24-26/5).

Ο τραυματισμός του Φιλίπ Πετρούσεβ προς τα τέλη του πρώτου αγώνα στο γόνατο… ευτυχώς για τον Σέρβο σέντερ και τον Ολυμπιακό δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα σοβαρός. Υπέστη διάταση έσω πλαγίου και όπως τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη Media Day της Τετάρτης (25/4) θα αποφασιστεί ανήμερα του Game 2 αν θ΄ αγωνιστεί ή όχι. Ο Πετρούσεβ που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο Game 1, με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 κερδισμένα φάουλ δεν προπονήθηκε την Τετάρτη για να μην επιβαρύνει το τραυματισμένο γόνατο.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν, εξάλλου είναι αρκετά έμπειροι από τέτοια παιχνίδια, πως το Game 2 δεν θα έχει… σχέση με το Game 1. Όσο κι αν γνωρίζονται οι δύο αντίπαλοι, στα playoffs προκύπτουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές κάθε φορά για κάθε ομάδα.

Σήμερα (26/4, 20:00) εξάλλου και μετά το δικό της μπρέικ στο Μονακό (91-95 στην παράταση), η Φενερμπαχτσέ θα προσπαθήσει να κάνει το 2-0 απέναντι στους Μονεγάσκους που με τη σειρά τους θα ψάξουνε να ισοφαρίσουνε σε 1-1 στο Salle Gaston Medecin.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *