Ο Ολυμπιακός για το break της πρόκρισης στην Βαρκελώνη

Ωρα τελικού… για τον Ολυμπιακό, ο οποίος καλείται να κάνει κάτι που δεν έχει πετύχει καμία ομάδα στην Ιστορία της Euroleague.


Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Τετάρτη του Πάσχα (8/5, 22:00) την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» με στόχο να «σπάσουν» γι’ ακόμη μια φορά την έδρα των Καταλανών στη σειρά και να προκριθούν στο Final-4 του Βερολίνου κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα να κάνει στο Game 5.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το break στο Game 1, όταν επικράτησε 77-75 στη Βαρκελώνη, ενώ προέρχεται από την επιβλητική νίκη 92-58 επί της ισπανικής ομάδας στο Game 4 στο ΣΕΦ, αποτέλεσμα που δίνει ψυχολογική «ώθηση» στους «ερυθρολεύκους».

Πλέον οι Πειραιώτες στοχεύουν στο να «γράψουν Ιστορία» για να προκριθούν για τρίτη διαδοχική χρονιά στο Final-4, καθώς μέχρι σήμερα καμία φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στο Game 5.

Η Μπαρτσελόνα θέλει να δώσει για τέταρτη σερί σεζόν το «παρών» στο Final-4, αλλά η προηγούμενη «μονομαχία» της με τον Ολυμπιακό σε πλέι οφ, τη σεζόν 2014-15, έληξε υπέρ της ελληνικής ομάδας με 3-1, μολονότι οι «μπλαουγκράνα» είχαν το πλεονέκτημα έδρας και ξεκίνησαν νικηφόρα τη σειρά στην Ισπανία.


Στο μεταξύ, την Τετάρτη (8/5, 20:00) διεξάγεται το πέμπτο παιχνίδι στη σειρά των playoffs ανάμεσα στη Μονακό και τη Φενερμπαχτσέ όπου επίσης θα κριθεί το τρίτο εισιτήριο για το Final-4 του Βερολίνου μετά από αυτά που έχουνε ήδη τσεκάρει οι Ρεάλ Μαδρίτης και Παναθηναϊκός.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *