Ο Μάικλ Τζόρνταν πουλάει τις μετοχές του στους Χόρνετς έναντι 3 δισ. δολαρίων

Μετά από 17 χρόνια ιδιοκτησίας, και 13 χρόνια ως μεγαλομέτοχος, ο θρύλος του NBA Μάικλ Τζόρνταν σχεδιάζει να πουλήσει το πλειοψηφικό του πακέτο μετοχών στους Σάρλοτ Χόρνετς, σύμφωνα με δημοσιεύματα.


Πηγές δήλωσαν στον Adrian Wojnarowski του ESPN ότι θα πουλήσει τις μετοχές του σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής τους Gabe Plotkin και Rick Schnall. Πιστεύεται ότι ο σπουδαίος παίκτης του NBA θα λάβει 3 δισ. δολάρια για να παραδώσει το μερίδιό του.

Ο Schnall είναι ιδιοκτήτης μειοψηφίας στους Atlanta Hawks και ο Plotkin έχει μειοψηφικές μετοχές στους Hornets.

Ο Τζόρνταν αγόρασε μειοψηφικό μερίδιο των Χόρνετς το 2006, αλλά έγινε ο κύριος ιδιοκτήτης της ομάδας το 2010. Με αυτόν τον τρόπο, έγινε ο πρώτος πρώην παίκτης του ΝΒΑ που έγινε μεγαλομέτοχος σε μια εταιρεία.

Ο Τζόρνταν πούλησε ένα μεγάλο μειοψηφικό μερίδιο στον Πλότκιν και στον Ντάνιελ Σάντχαϊμ το 2020. Ο Σάντχαϊμ είναι μέλος της ομάδας που αγοράζει τους Χόρνετς.


Ο Schnall ήταν μέλος της ομάδας που αγόρασε τους Hawks το 2015 έναντι 850 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν έχει ανακοινωθεί ακριβές ποσό για το ποσό που καταβάλλεται για τους Χόρνετς.


Η θητεία του Τζόρνταν στους Χόρνετς ήταν γεμάτη με κακά αποτελέσματα, άτυχες συμφωνίες και κακή διαχείριση – μεταξύ άλλων και από τον ίδιο τον Τζόρνταν.

Από την πρώτη πλήρη σεζόν της πλειοψηφίας της ιδιοκτησίας του το 2010-11, οι Charlotte Hornets έχουν συνολικό ρεκόρ 423-600 – με μόνο τρεις νικηφόρες σεζόν.

Σε αυτό το διάστημα, έκαναν μόνο δύο συμμετοχές στα πλέι οφ το 2014 και το 2016 – και οι δύο έληξαν στον πρώτο γύρο με ήττες από τους Μαϊάμι Χιτ.

Από εκείνη την τελευταία συμμετοχή στα πλέι οφ το 2016, οι Hornets δεν τερμάτισαν ποτέ ψηλότερα από την ένατη θέση στην Ανατολική Περιφέρεια.


Όλα αυτά κορυφώθηκαν την περασμένη σεζόν με ρεκόρ 27-55 – βλέποντας τη Σάρλοτ να τερματίζει 14η στη διοργάνωση και τελευταία στην ίδια την κατηγορία της.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Τζόρνταν υπήρξαν κάποιες καλές αποφάσεις. Η επιλογή του Kemba Walker μπορεί να έχει προκαλέσει κριτική, αν σκεφτεί κανείς ότι παίκτες όπως ο Klay Thompson, ο Kawhi Leonard και ο Jimmy Butler ήταν στη λίστα.

Ωστόσο, ο Γουόκερ θα γινόταν ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών σε πόντους και λεπτά συμμετοχής – ενώ θα τερμάτιζε τη θητεία του στο top-5 με τις περισσότερες ασίστ και κλεψίματα.

Αλλά η αποτυχία να χτιστεί γύρω από τον Γουόκερ έφερε τη μία απογοήτευση μετά την άλλη. Τελικά, ο Τζόρνταν και ο γενικός διευθυντής Μιτς Κούπτσακ δεν προσέφεραν στον Γουόκερ ένα μέγιστο συμβόλαιο και η ομάδα αγωνίζεται από τότε.

Υπάρχουν κάποια σημάδια αισιοδοξίας με τη μορφή του Rookie of the Year του 2021, LaMelo Ball. Επιπλέον, οι Χόρνετς έχουν τη δεύτερη επιλογή στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ.

Πηγή: ertnews.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *