Ο Γκάρεθ Μπέιλ σταματά το ποδόσφαιρο

Ο Γκάρεθ Μπέιλ σταματά το ποδόσφαιρο. Ο πολυνίκης Ουαλός που έκανε μεγάλη τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές επίπεδο αποφάσισε να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια έπειτα από 17 χρόνια στα γήπεδα.


Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, της Τότεναμ και της Los Angeles FC έκανε ο ίδιος γνωστή την απόσυρση του με ανάρτησή του στο Twitter στο οποίο έγραψε:

«Μετά από προσεκτική σκέψη, ανακοινώνω την άμεση αποχώρηση μου από το σύλλογο και το διεθνές ποδόσφαιρο.

Νιώθω απίστευτα τυχερός που πραγματοποίησα το όνειρό μου να παίξω το άθλημα που αγαπώ. Το ποδόσφαιρο μου χάρισε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Στο υψηλότερο επίπεδο πάνω από 17 σεζόν, που θα είναι αδύνατο να αντιγραφεί, ανεξάρτητα από το τι επιφυλάσσει το επόμενο κεφάλαιο για μένα.

Από την πρώτη μου πινελιά στην Σαουθάμπτον μέχρι την τελευταία μου με το LAFC και όλα τα ενδιάμεσα, διαμόρφωσα μια καριέρα για την οποία έχω τεράστια υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη. Το να παίζω και να υπηρετώ την χώρα μου 111 φορές ήταν πραγματικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.


Το να δείξω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό το ταξίδι, μοιάζει σαν αδύνατο. Νιώθω υπόχρεος σε πολλούς ανθρώπους που βοήθησαν να αλλάξω τη ζωή μου και να διαμορφώσω την καριέρα μου με τρόπο που δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ όταν ξεκίνησα στα 9 μου χρόνια.


Στις προηγούμενες ομάδες μου Σαουθάμπτον, Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης και LAFC. Όλοι οι προηγούμενοι διευθυντές και προπονητές μου, το σταφ στα αποδυτήρια, οι συμπαίκτες μου, όλοι οι αφοσιωμένοι οπαδοί, οι ατζέντηδες μου, οι καταπληκτικοί φίλοι και η οικογένειά μου, ο αντίκτυπος που είχατε σε μένα ήταν ανυπολόγιστη.

Οι γονείς μου και η αδερφή μου, χωρίς την αφοσίωσή σας εκείνες τις πρώτες μέρες, χωρίς τόσο γερά θεμέλια, δεν θα έγραφα αυτή τη δήλωση τώρα, οπότε σας ευχαριστώ που με βάλατε σε αυτόν τον δρόμο και για την αμέριστη υποστήριξή σας.

Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, η αγάπη και η υποστήριξή σας με βοήθησαν. Δίπλα μου για όλα τα ψηλά και τα χαμηλά, κρατώντας με προσγειωμένο στην πορεία. Με εμπνέεις να γίνω καλύτερος, και να σε κάνω περήφανη.

Έτσι, προχωράω με προσμονή στο επόμενο στάδιο της ζωής μου. Ώρα αλλαγής και μετάβασης, ευκαιρία για μια νέα περιπέτεια…».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *