Μουντιάλ στο Κατάρ: Το τεχνολογικό θαύμα – Η μασκότ και το επίσημο τραγούδι

Τριάντα ημέρες απομένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ (20/11-18/12), το πρώτο Μουντιάλ στη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο και το πρώτο στην 92χρονη ιστορία της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί χειμώνα και όχι καλοκαίρι.Οκτώ στάδια τελευταίας τεχνολογίας θα φιλοξενήσουν τους 64 αγώνες στο Μουντιάλ


Είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο κλιματισμό για μεγαλύτερη άνεση των θεατών. Ο αέρας θα βελτιώσει την εμπειρία για φιλάθλους και παίκτες, ενώ η θερμοκρασία θα είναι ίδια σε όλα τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με απόφαση του διευθυντή αγώνα της FΙFA, πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, κοινοποιώντας την στις δύο αντίπαλες ομάδες την ίδια ημέρα της αναμέτρησης, θα γίνεται η χρήση της ανασυρόμενης οροφής στα γήπεδα.

Θα είναι το πιο…τεχνολογικό Μουντιάλ στην ιστορία. Θα χρησιμοποιηθεί όλη η τεχνολογία που είναι διαθέσιμη μέχρι σήμερα: Θα υπάρχουν αισθητήρες στη γραμμή του τέρματος για να διαπιστωθεί εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι, το VAR θα ελέγχει τις φάσεις όπως και στη Ρωσία το 2018, ενώ θα υπάρχει και η ημι-αυτόματη ανίχνευση του οφσάιντ, που έχει ήδη δοκιμαστεί στο Champions League. με στόχο «τη λήψη ταχύτερων, ακριβέστερων και αξιόπιστων αποφάσεων».

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τόνισε ότι «όλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό». Μιλώντας στο «Olé Sports Summit», την αθλητική συνάντηση που διοργανώνει η εφημερίδα της Αργεντινής «Ole», θέλησε να τονίσει ότι το συγκεκριμένο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου!


Κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα, ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε ότι «σχεδόν όλοι έχουν μια πρώτη εμπειρία, μια πρώτη ανάμνηση από το ποδόσφαιρο και πολλές φορές αυτή η ανάμνηση σχετίζεται με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο».


Εκατομμύρια φίλαθλοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολυθήσουν από κοντά την γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ενώ δισεκατομμύρια θα βρίσκονται κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα, παρακολουθώντας της μέσω της τηλεόρασης. «Θα υπάρχουν πέντε δισεκατομμύρια τηλεθεατές», είπε ο Ινφαντίνο συμπληρώνοντας ότι «Θα είναι δυνατή η παρακολούθηση περισσότερων από έναν αγώνων την ημέρα, κάτι που είναι επίσης πρωτόγνωρο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν θα ξανασυμβεί ποτέ στο ποδόσφαιρο».

Μασκότ και επίσημο τραγούδι

Ο La’eeb θα είναι η Μασκότ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Ο περιπετειώδης, χαρούμενος και ιδιαίτερος La’eeb αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της τελικής κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Ντόχα.

Πρόκειται για μια αραβική λέξη που σημαίνει εξαιρετικά ικανός παίκτης, ενθαρρύνει όλους να πιστεύουν στον εαυτό τους και…προορισμός του είναι να φέρει τη χαρά του ποδοσφαίρου σε όλους.


Το Hayya Hayya (Better Together/καλύτερα μαζί), είναι το επίσημο τραγούδι του Παγκόσμιου Κυπέλλου, με πρωταγωνιστές, τον ποπ τραγουδιστή από την Αριζόνα, Τερινιντάντ Καρντόνα, τον Αφρικανό καλλιτέχνη, Νταβίντο και την Άϊσα, μία δημοφιλή καλλιτέχνιδα από το Κατάρ. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *