Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός 3-5 (πεν.): Βγαλμένος από την χρυσή ευρωπαϊκή ιστορία του, έκλεισε το σπίτι των Γάλλων και μπήκε στα πλέι οφ

 

Ένας Παναθηναϊκός από τα παλιά, βγαλμένος από εκείνες τις μαγικές μέρες των μυθικών πορείων του στα ευρωπαϊκά κύπελλα, έκλεισε το σπίτι της Μαρσέιγ, άφησε στον τόπο τους Γάλλους, πήρε τη νίκη με 5-3 στα πέναλτι (2-1 υπέρ των ηπεδούχων η κανονική διάρκεια) και μπήκε στα πλέι οφ του Champions League.


Στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μπράγκα.

Το είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Οι πράσινοι είδαν τη νίκη τους με 1-0 στην Αθήνα να «ρεφάρεται» με το καλημέρα του αγώνα του «Βελοντρόμ», καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο απόλυτος σταρ της Μαρσέιγ ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το 1-0. Το τριφύλλι ήταν τραγικό στο πρωτο ημίχρονο και στο  45+1’ το… γλυκό έδεσε ακόμα περισσότερο όταν πάλι ο Ομπαμεγιάνγκ «πυροβόλησε» από κοντά και έκανε το 2-0.

Πέναλτι πρόκριση στις καθυστερήσεις

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε και στις καθυστερήσεις (95΄)… ξέρανε την Μαρσέι. Ο Γεντουζί βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής, μετά από ενημέρωση του VAR, υπέδειξε την εσχάτη των ποινών τρία λεπτά αργότερα.

Ο Ιωαννίδης είχε κρύο αίμα στο πέναλτι και έτσι έκανε 2-1 στο 90+10’ οδηγώντας το ματς-θρίλερ στην παράταση!


Ο ήρωας Μπρινιόλι

 Το σκορ δεν άλλαξε στην παράταση και έτσι οι δυο ομάδες αναγκάστηκαν να παίξουν την πρόκριση στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.


Ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού ο Μπρινιόλι έπιασε το πέναλτι του Γεντουζί, οι πράσινοι παίκτες (ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε τους παίκτες που είχε βάλει αλλαγές στο ματς να χτυπήσουν τα πέναλτι) δεν αστόχησαν και ο Παναθηναϊκός έφυγε με τη νίκημε 5-3 στα πέναλτι  και την πρόκριση από το Βελνοντρόμο

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ιωαννίδης εύστοχο, 1-0.

Γεντουζί απόκρουση Μπρινιόλι.


Μπερνάρ εύστοχο, 2-0.

Βερετού εύστοχο, 2-1.

Κλέινχεϊσλερ εύστοχο, 3-1.

Σαρ εύστοχο, 3-2.

Παλάσιος εύστοχο 4-2.

Βιτίνια εύστοχο, 4-3.

Μλαντένοβιτς εύστοχο 5-3.

Οι συνθέσεις:

ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρθελίνιο): Λόπεθ (120+3’ Ρουμπέν Μπλάνκο), Κλάους, Ζιγκό, Εμπεμπά, Λόντι, Σαρ, Βερετού, Ρονγκιέρ, Ουνάχι (59’ Χαρίτ), Εντιαγέ (68’ Γεντουζί), Ομπαμεγιάνγκ (80’ Βιτίνια).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (70’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (70’ Τσέριν), Τζούρισιτς (62’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (105’ Κλέινχεϊσλερ), Σπόραρ (62’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (46’ Παλάσιος).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *