Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη 1-1 (5-4 πεν.): Στους Άγγλους το Super Cup Ευρώπης

Σε ένα ματς για γερά νεύρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι με τους «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι αυτοί που κατακτούν τελικά το Super Cup Ευρώπης.


Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε από την αρχή της αναμέτρησης τον έλεγχο του ματς παίζοντας στο μισό γήπεδο τη Σεβίλλη. Οι παίκτες όμως του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ ήρθαν διαβασμένοι στο «Γ. Καραϊσκάκης και χτυπώντας στην αντεπίθεση κατάφεραν προηγηθούν με 1-0 στο 25′ με κεφαλιά του Εν Νεσίρι μετά από σέντρα του Ακούνια. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους η Σίτι ενέτεινε την πίεση της βγάζοντας κάποιες καλές υπό προϋποθέσεις φάσεις αλλά χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά. 

Στην επανάληψη η Σίτι συνέχισε να ανεβάζει την πίεση η Σεβίλλη όμως κρατούσε καλά στην άμυνα και προσπαθούσε με κλεψίματα και αντεπιθέσεις να γίνει απειλητική. Μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 50′ με τον Εν Νεσίρι και με τον Έντερσον αυτή τη φορά να μπλοκάρει. Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι το 63′ όταν και οι Άγγλοι κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την άμυνα των Σεβιγιάνων με τον Πάλμερ να κάνει το 1-1. Στο 79′ η Σίτι είχε μία σειρά από μεγάλες ευκαιρίες για να κάνει το 2-1 χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη. Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια του ματς με τις δύο ομάδες οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί όπου η Σίτι ήταν πιο ψύχραιμη και κατάφερε να πάρει τη νίκη και μαζί την κατάκτηση του UEFA Super Cup επικρατώντας τελικά με 5-4 με τον Γκουντέλι να είναι μοιραίος για τους Σεβιγιάνους στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι στην τελευταία εκτέλεση.

Η σειρά των πέναλτι:


Εύστοχος ο Χάλαντ, 1-0 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Οκάμπος, ισοφαρίζει σε 1-1 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Άλβαρες, 2-1 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Ράφα Μιρ, ισοφαρίζει σε 2-2 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Κόβατσιτς, 3-2 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Ράκιτιτς, ισοφαρίζει σε 3-3 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Γκρίλις, 4-3 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Μοντιέλ, ισοφαρίζει σε 4-4 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Γουόκερ, 5-4 η Μάντσεστερ Σίτι
Ο Γκούντελ έστειλε στη μπάλα στο δοκάρι, το Super Cup Ευρώπης στην Μάντσεστερ Σίτι!


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Άκε, Κόβατσιτς, Ρόδρι, Πάλμερ (85′ Άλβαρες), Φόντεν Γκρίλις, Χάλαντ

ΣΕΒΙΛΛΗ (: Μπουνού, Νάβας (83′ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελ, Ακούνια, Χορδάν, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (74′ Χουάνλου), Λαμέλα (90+3′ Σούσο), Εν Νεσιρί (90+3′ Μιρ)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *