Ήττα για τη Μαρία Σάκκαρη στην Αγία Πετρούπολη – Έχασε με 2-1 από την Κονταβέιτ

Με μικρά ράλι και πολλά λάθη ξεκίνησε ο τελικός και οι δύο τενίστριες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κρατούσαν το σερβίς τους μέχρι που έφτασε η στιγμή να σερβίρει η Κονταβέιτ και το σκορ ήταν 3-2 υπέρ της Σάκκαρη. Το μπρέικ που πέτυχε σε εκείνο το σημείο η Εσθονή έδειξε πως θα κρίνει το σετ υπέρ της αφού έφτασε εξελικτικά να προηγείται με 5-2. Εκεί ήταν όμως που η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έβγαλε αντίδραση και με ένα φοβερό comback έκανε δύο μπρέικ στη σειρά χωρίς να χάσει άλλο γκέιμ και φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-5.


Με την ψυχολογία στα ύψη και… φόρα μπήκε η Σάκκαρη και στο 2ο σετ με αποτέλεσμα να προηγηθεί 2-0 στα γκέιμ πραγματοποιώντας μπρέικ με το καλημέρα. Σε εκείνο το σημείο πια η Σπαρτιάτισσα τενίστρια μετρούσε 7 σερί κερδισμένα γκέιμ έχοντας κάνει τρία μπρέικ. Ακόμα και όταν χάλασε το σερί, υπερασπίστηκε με δυσκολία το σερβίς και φάνταζε απόλυτο φαβορί, αφού προηγούνταν με 3-1 στα γκέιμ. 

Η Κονταβέιτ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας, ισοφάρισε αρχικά «σβήνοντας» το μπρέικ που είχε δεχτεί και στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 4-3. Ως το τέλος οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους παίζοντας καταπληκτικό τένις και οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ.

Εκεί η Κονταβέιτ ξεκίνησε προηγούμενη 2-0 αφού πέτυχε μίνι μπρέικ, αλλά η Μαρία απάντησε ανάλογα με το σκορ να γίνεται 3-3. Η Εσθονή έκανε άλλο ένα 3-0 σερί και έφτασε να προηγείται με 6-3, με την Σάκκαρη να μειώνει σε 6–4 αλλά να μην έχει περαιτέρω απαντήσεις και την Κονταβέιτ να επικρατεί 7-4 στο τάι μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 1-1 στα σετ. 

Το μομέντουμ έδειχνε να έχει αλλάξει εντελώς πριν ξεκινήσει το 3ο καθοριστικό σετ, αλλά η Μαρία Σάκκαρη είχε αντίθετη άποψη. Με τρομερή συγκέντρωση έφτασε να προηγηθεί 4-1 και να έχει «αγκαλιάσει» τον τίτλο, αλλά το 5ο γκέιμ, που κράτησε 10 λεπτά, κατέδειξε πως το σερβίς πια δεν έπαιζε κανέναν απολύτως ρόλο αφού όλα ήταν στα… ίσα. 


Η Κονταβέιτ το απέδειξε αυτό πραγματοποιώντας άλλη μία μεγάλη ανατροπή και ισοφαρίζοντας σε 5-5 με τις ισοπαλίες και τα χαμένα πλεονεκτήματα πια στο ματς να είναι αμέτρητα. Η Κονταβέιτ είχε πλέον το ψυχολογικό πλεονέκτημα όμως και δεν έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς παίρνοντας το σετ, τη νίκη και τον τίτλο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *