Γιώργος Μαυρωτάς: «Μεγάλο στοίχημα για τη ΓΓΑ η ενεργειακή αναβάθμιση, η χρήση καθαρών τεχνολογιών και η εξοικονόμηση ενέργειας»

Εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας τεσσάρων ημερών, απευθυνόμενο προς τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων ανά τη χώρα και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διεξάγεται από σήμερα στην κεντρική αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, με αντικείμενο την «Υποστήριξη για τη βελτίωση των δυνατοτήτων ανάπτυξης καθαρών τεχνολογιών και μέτρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα».


Μηχανικοί και στελέχη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της ΓΓΑ και των ΕΑΚ παρακολούθησαν σήμερα από κοντά τον πρώτο εκπαιδευτικό κύκλο του σεμιναρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε και η παρουσίαση του Οδηγού Ενεργειακής Αναβάθμισης και Σχεδιασμού των υφιστάμενων και νέων αθλητικών εγκαταστάσεων της Ελλάδας, με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της χώρας και τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος. Ο Οδηγός δημιουργήθηκε με την οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικών Δράσεων, στο πλαίσιο του έργου «Τεχνική Υποστήριξη για τις Επενδύσεις Καθαρής Ενέργειας υπό το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» και υλοποιήθηκε από τη γερμανική εταιρία GIZ και την ελληνική εταιρία ZEB, με την πολύτιμη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στον σχεδιασμό και την υλοποίησή του.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, τα εξειδικευμένα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν δια ζώσης τις νέες εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα, με μεθοδολογικούς και υπολογιστικούς τρόπους οι οποίοι αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας με οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

 Μαυρωτάς: «Μεγάλο στοίχημα η ενεργειακή αναβάθμιση»

Κατά την έναρξη των εργασιών, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε τα εξής: «Η ενεργειακή αναβάθμιση, η χρήση καθαρών τεχνολογιών και η εξοικονόμηση ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις μας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη ΓΓΑ. Το ενδιαφέρον που δείχνει η παρουσία των ανθρώπων από σχεδόν όλα τα ΕΑΚ της χώρας αποδεικνύει πόσο επίκαιρο είναι το θέμα κυρίως λόγω του ενεργειακού ζητήματος που έχει προκύψει τελευταία, εξαιτίας της ανόδου των τιμών. Η χώρα μας, μπορεί να αξιοποιήσει το μεγάλο δυναμικό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που διαθέτει προνομιακά, προκειμένου να καλύψει ενεργειακά τις αθλητικές εγκαταστάσεις και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια.


Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η ΓΓΑ με τον οδηγό χρήσης που δημιουργήθηκε και τα σεμινάρια που διοργανώνει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους εκπροσώπους των ΕΑΚ που ήρθαν από όλη τη χώρα, τα πολύ αξιόλογα στελέχη της ΓΓΑ και ιδιαιτέρως τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών κ. Δημήτρη Γιάκα, την Προϊσταμένη του τμήματος Ενεργειακής Αναβάθμισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων κα Παρασκευή Ζορμπά καθώς και τους συνεργάτες από την GIZ, τη ΖΕΒ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που εργάστηκαν εντατικά για τη δημιουργία του έργου».


O κύκλος των ως άνω εκπαιδευτικών σεμιναρίων διεξάγεται στην Κεντρική Αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, κατά τις κάτωθι ημερομηνίες:

1ος κύκλος, 10 και 11 Ιανουαρίου 2023, 9:00-15:00

2ος κύκλος 24 και 25 Ιανουαρίου 2023, 9:00 -15:00

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *