Γιατί η FIFA επιμένει σε Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Δύο μόνο «παράθυρα» για τις εθνικές ομάδες, ένα μεγαλύτερο τον Οκτώβριο κι άλλο ένα, πιο μικρό τον Μάρτιο, αλλά κανένα βήμα πίσω στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, είναι η θέση της FIFA, όπως αναφέρει η Corriere dello Sport, για τη μεταρρύθμιση του ημερολογίου, που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση για πάντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.


Στη Διάσκεψη Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της FIFA, ο πρόεδρος Τζιάνι Ινφαντίνο και ο Αρσέν Βενγκέρ, επικεφαλής της εκστρατείας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, επανέλαβαν την ανάγκη για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά τις διακοπές για τις Εθνικές ομάδες, θα υπάρχει μια μεγάλη τον Οκτώβριο, με έξι αγώνες, και μία τον Μάρτιο με δύο, ακολουθούμενη από ένα «παράθυρο» με δύο φιλικές αναμετρήσεις πριν από το μεγάλο τουρνουά εκάστου έτους: Παγκόσμιο Κύπελλο ή κάποια ηπειρωτική διοργάνωση.

Μάλιστα, ο Ινφαντίνο επανέλαβε τη θέση του: «Δεν είναι δυνατόν οι 30 κορυφαίοι σύλλογοι στη βαθμολογία εσόδων να είναι όλοι ευρωπαϊκοί και οι υπόλοιπες εταιρείες στον πλανήτη, αθροιστικά, να έχουν τζίρο ίσο με αυτούς τους 30. Στην Αμερική και την Αφρική υπάρχουν δισεκατομμύρια οπαδοί και το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια μπορεί να τους φέρει οφέλη».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *