Για το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι

Τη δική του Μεγάλη Εβδομάδα στη φετινή του πορεία στην Euroleague ζει ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι εκεί όπου σήμερα (30/4) και μεθαύριο (2/5) θα αντιμτωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη συνέχεια της σειράς των μεταξύ τους playoffs με στόχο την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου το διάστημα 24-26 Μαΐου.


Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ψάχνει στις 20:00 μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ στα δύο πρώτα παιχνίδια ψάχνει το δικό της μπρέικ για να κάνει το 2-1 και να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά. Τα δύο ματς θα γίνουν στο «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ» και όχι στην… αχανή «Σταρκ Αρένα» των περίπου 18.500 θεατών, όπου η «ομάδα του λαού» έδωσε το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, όπως και αυτό με την Μπασκόνια για τα play-in, καθώς η παλιότερα γνωστή ως «Χάλα Πιονίρ» με τη χωρητικότητα των 8.000 θεατών μπορεί να παίξει καλύτερα το ρόλο της έδρας για το συγκρότημα από το Ισραήλ.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Παναθηναϊκός καλείται να παίξει πολύ καλή άμυνα για να φτάσει στη νίκη, καθώς η βελτίωσή του στον συγκεκριμένο τομέα ήταν ένα από τα «κλειδιά» που του επέτρεψαν να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1. Παράλληλα θα πρέπει να… ελαχιστοποιήσει τα λάθη του, καθώς η Μακάμπι είναι πρώτη στην εφετινή διοργάνωση στα κλεψίματα με μέσο όρο 7.2, αλλά και να ελέγξει τον… εναέριο χώρο στη ρακέτα του και να μην επιτρέψει στην ομάδα του Όντεντ Κάτας να πάρει επιθετικά ριμπάουντ, τομέας στον οποίο οι Ισραηλινοί είναι πρώτοι φέτος με μέσο όρο 13.1.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στα δύο παιχνίδια του Βελιγραδίου χωρίς τον τραυματία Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, την ώρα που στο «στρατόπεδο» της Μακάμπι ελπίζουν ότι θα έχουν «ετοιμοπόλεμο» τον Ουέιντ Μπόλντγουιν που ήταν απών στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς.

Στο μεταξύ, η κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα που θα «κλείσει»… θέση στο εφετινό Final Four. Το σύνολο του Τσους Ματέο προηγείται 2-0 στη σειρά με την Μπασκόνια και χρειάζεται μία νίκη στα δύο ματς που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες στη Βιτόρια.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *