Για το αήττητο στη Μασσαλία η ΑΕΚ

Το αήττητο καλείται να υπερασπιστεί απόψε (19:45, Cosmote Sport 4) η ΑΕΚ στην 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League στη Μασσαλία κόντρα στη Μαρσέιγ και να γίνει φαβορί για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, μετά τη νίκη επί της Μπράιτον και την ισοπαλία απέναντι στον Άγιαξ.


Οι πρωταθλητές Ελλάδας ταξίδεψαν με σημαντικές απουσίες στη Γαλλία(απόντες οι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο) και η αποστολή τους στο «Βελοντρόμ» είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η Μαρσέιγ είναι μεταμορφωμένη προς το καλύτερο από τότε που αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο όμως είχε νικήσει στο γήπεδό της.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωπες το 1989 στον Β΄ γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, όταν η ΑΕΚ βίωσε μία από τις μεγαλύτερες αδικίες της ιστορίας της. Στο πρώτο ματς του «Βελοντρόμ» άνοιξε το σκορ στο 4΄ με τον Τζίμι Πατίκα, όμως είδε τον Ελβετό διαιτητή Σαντόζ να γυρίζει «πίσω» τη φάση, υποδεικνύοντας φάουλ υπέρ του παίκτη της ΑΕΚ! Στην εκτέλεση του φάουλ από τον Οκόνσκι η μπάλα είχε καταλήξει στο δοκάρι. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 2-0 ενώ στη ρεβάνς το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1.

Παρά το γεγονός πως οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν αδελφοποιηθεί και εντός του «Βελοντρόμ» η ατμόσφαιρα αναμένεται γιορτινή, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει προειδοποιήσει τους φίλους της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκδηλώσεις τους, τουλάχιστον εκτός του γηπέδου και κατά την παραμονή τους στη γαλλική πόλη.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
19:45 Μαρσέιγ-ΑΕΚ
22:00 Μπράιτον-Άγιαξ


Η βαθμολογία (2 αγ.)
ΑΕΚ 4
Μαρσέιγ 2
Άγιαξ 2
Μπράιτον 1


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *