FA Cup Αγγλίας: Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ 4-3 (παρ.) στο ματς του αιώνα

 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε έναν ανεπανάληπτο προημιτελικό, εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αρχαιότερου ποδοσφαιρικά θεσμού στη Μ. Βρετανία, του Κυπέλλου Αγγλίας, τιμώρησαν τα λάθη και την υπεροψία που έδειξε η Λίβερπουλ στην κανονική διάρκεια και με 4-3 στην παράταση (2-2 στην κανονική του διάρκεια) πήραν την πρόκριση στους 4.


Παρότι η ομάδα του Τεν Χαγκ προηγήθηκε στο 10΄ με τον ΜακΤομινέι, από κει και πέρα το γήπεδο… έγειρε προς την περιοχή του Ονάνα. Πριν κλείσει το ημίχρονο η Λίβερπουλ έφερε τα πάνω κάτω με τους ΜακΑλιστερ (44΄) και Σαλάχ (45΄+2), δείχνοντας ότι ήταν θέμα χρόνου να «κλειδώσει» τη νίκη-πρόκριση.

Δεν το έκανε, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Έλιοτ μετά την ισοφάριση από τον Άντονι στο 88΄, την πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος που οι «κόκκινοι διάβολοι» βρέθηκαν με αξιώσεις στην περιοχή του Κέλεχερ. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Ελιοτ με αρκετή δόση τύχης στο 105΄ (μετά το σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε στο πόδι του Έρικσεν, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Ονάνα) «έγραψε» το 3-2.

Ο προημιτελικός, όμως, δεν είχε τελειώσει. Από ένα… φθηνό λάθος του Ντάργουϊν Νούνιες έξω από την περιοχή στο 112΄, ο ΜακΤόμινέι πάσαρε στον Ράσφορντ κι αυτή την φορά ο Άγγλος διεθνής επιθετικός σημάδεψε σωστά (3-3). Ακολούθησε η τεράστια ευκαιρία του ΜακΤομινέι στο 116΄ (αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Κέλεχερ) και στο 120΄ και πάλι από το τραγικό λάθος του Ελιοτ, ο 20χρονος Ντιαλό, που είχε περάσει ως αλλαγή, πλάσαρε τον Κέλεχερ και με το τελικό 4-3 έστειλε τους συμπαίκτες του και τον κόσμο στον… έβδομο ουρανό και τους φιλοξενούμενους… στα σπίτια τους.

Με τους «reds» αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Κώστας Τσιμίκας, μπαίνοντας στο 101′ στη θέση του Γκόμες.


Νωρίτερα, η Τσέλσι ξεκίνησε για… περίπατο, έκανε το ματς «θρίλερ», αλλά τελικά λύγισε με 4-2 την αντίσταση της Λέστερ (έπαιζε με 10 παίκτες από το 73΄) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και προκρίθηκε στους «4».


Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Αγγλίας:

Γουλβς-Κόβεντρι 2-3

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ 2-0

Τσέλσι-Λέστερ 4-2


Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.α.)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *