Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός μπροστά στο 4ο Ευρωπαϊκό της ιστορίας του – Στις 20:00 ο μεγάλος τελικός

Όσο η χώρα καλείται να επιλέξει τι δρόμο θα τραβήξει για την επόμενη τετραετία μέσα από την διαδικασία των Εθνικών Εκλογών, ραντεβού με την Ιστορία έχει ο Ολυμπιακός απόψε στις 20:00 στη Λιθουανία και συγκεκριμένα στο Κάουνας. 


Οι “ερυθρόλευκοι” που θα παλέψουν για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης στο μπάσκετ, έχοντας καταπλήξει φέτος όλο τον πλανήτη με την πορεία τους στην Ευρωλίγκα, την πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, και έχοντας περάσει στο τελικό του Final 4 που διεξάγεται στο Κάουνας, επικρατώντας σε έναν ημιτελικό για γερά νεύρα με 76-62 της Μονακό, θα βρουν μπροστά τους την πολυνίκη ομάδα του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός θεωρείται από πολλούς το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια, ενώ στο ρόστερ του διαθέτει και τον κορυφαίο παίκτη αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, Σάσα Βεζένκοφ, με τον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα, να κερδίζει για δεύτερη σερί χρονιά το βραβείο του προπονητή της χρονιάς. 

Να τονιστεί ότι εφόσον η ομάδα του Πειραιά κατακτήσει το τρόπαιο θα είναι το 4ο στην ιστορία της και 10ο συνολικά για τις ελληνικές ομάδες στη διοργάνωση, με τον Παναθηναϊκό να έχει φέρει στη χώρα μας 6 κατακτήσεις. 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *