Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 83-74: Με πείσμα και ανατροπή την πρόκριση…

Σε ένα ματς που δεν ξεκίνησε όπως θα το ήθελαν οι διεθνείς μας, η Ελλάδα κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη επί της Νέα Ζηλανδίας με 83-74 και την πρόκριση στην επόμενη φάση του MundoBasket 2023.


Η Ελλάδα μπήκε νευρικά στο παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία να κρατάει το προβάδισμα και της Εθνική μας να μένει κοντά στο σκορ χάρη σε μεγάλα τρίποντα των Λαρεντζάκη και Παπαπέτρου. Οι Νεοζηλανδαδοί βρήκαν όμως κι εκείνοι τρίποντο στο τέλος της πρώτης περιόδου κλείνοντάς της με προβάδισμα 5 πόντων (15-20).

​Στη δεύτερη περίοδο η επιθετική δυστοκία της Ελλάδας συνεχίστηκε και σε συνδυασμό με την ευστοχία της Νέα Ζηλανδίας από την περιφέρεια η διαφορά ξέφυγε σε διψήφια νούμερα. Η Εθνική έκανε μια προσπάθεια να την κατeβάσει στα τελευταία λεπτά το σουτ του Παπαπέτρου όμωw βρήκε σίδερο με το πρώτο ημίχρονο να λήγει προβάδισμα για τους Νεοζηλάνδούς με 11 πόντους (32-43).

Στην επανάληψη παρότι τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά στο 3ο δεκ;aλπτο η Εθνική αρχικά με την ενέργεια του Θανάση Αντετοκούνμπο και στη συνέχεια με τη βελτίωση της ομaδικής άμυνας κατάφερε αρχικά να κατεβάσει τη διαφορά στους 6 (40-46) και στη συνέχεια στους 3 (46-49) αναγκάζοντας σε εκείνο το σημείο τους Νεοζηλανδούς σε 7 λάθη. Με τρίποντο του Παπαπέτρου η Ελλάδα κατέβασε το ματς στον πόντο (50-51). Η Νέα Ζηλανδία όμως απάντησε με δικό της τρίποντο με τη δύο ομάδες να πηγαίνουν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 50-54.

Στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα έκανα την ολικ;h ανατροπή με 5 πόντους στη σειρά του Λαρεντζάκη να δίνουν προβάδισμα 3 πόντων στην Εθνική ενώ ο Παπαπέτρου αύξησε τη διαφορά στους 5 (59-54). Οι Νεοζηλανδοί δεν παράτησαν το παιχνίδι όμως η Εθνική είχε βρει το δρόμο για το καλάθι και με τον κορυφαίο απόψε Παπαπέτρου ανέβασε για πρωτη φορά τη διαφορά στους στους 7 68-61, και μετά με τον Λαρεντζάκη και τον Παπαπέτρου την έφτασε στο μέγιστο όριο των 12 πόντων (73-61). Με 2 λεπτά να απομένουν η διαφορά μειώθηκε στους 6 (75-69). Στο υπόλοιπο του αγώνα οι Νεοζηλάνδοί πίεσαν όμως η Εθνική έδειξα χαρακτήρα βγάζοντας μεγάλες άμυνες στο τέλος και με τη νίκη με 83-74 πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του τουρνουά.


Κορυφαίος για την Εθνική ήταν ο Παπαπέτρου με 27 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός και πολύτιμος στη δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Λαρεντζάκης που έφτασε τους 20 πόντους. Ο Γουόκαπ οργάνωσε και πάλι εξαιρετικά ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ασίστ.


Τα δεκάλεπτα: 15-20, 17-23, 18-11, 33-20

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *