Ελλάδα – ΗΠΑ 81-109: Διδακτική “100άρα” και τώρα… Νέα Ζηλανδία

Σε ένα ματς που δεν ενδείκνυται για ιδιαίτερη τεχνική ανάλυση, η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε με 81-109 από την Εθνική των ΗΠΑ και στρέφει την προσοχή της στο ματς-τελικό κόντρα στη Νέα Ζηλανδία που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του MundoBasket 2023 της FIBA.


Η Εθνική άντεξε μόλις ένα δεκάλεπτο μη μπορώντας στη συνέχεια να ακολουθήσει το ρυθμό που επέμβαλαν οι Αμερικάνοι αλλά και να ματσάρει την αθλητικότητά τους γνωρίζοντας την ήττα με 81-109 στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του ομίλου Γ’ του MundoBasket στη Μανίλα.

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο μας και με οδηγό την πιεστική άμυνα ξάφνιασε του Αμερικανούς οι οποιοί με ατομικές ενέργειες έβρισκαν σκορ στην επίθεση. Παρόλα αυτά η επίθεση της Εθνικής φάνηκε να κολλούσε στα αθλητικά κορμιά των Αμερικάνων με την πρώτη περίοδο να κλείνει με σκορ 19-23. Στη δεύτερη περίοδο οι Αμερικάνοι πήγαν το παιχνίδι στην αθλητικότητα και οδηγό της βολές άνοιξαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει και κατέβασε τη διαφορά από το 16′ και μετά προσωρινά, όμως δε μπορούσε να βρε αντίδοτο στην αθλητικότητα των Αμερικανών που με 18/18 βολές έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα 13 πόντων (37-50).

Στην επανάληψη τα επιθετικά προβλήματα συνεχίστηκαν για την Εθνική με τους Αμερικάνους να βρίσκουν εύκολους πόντους στην επίθεση. Ο Παπαγιάννης και Γουόκαπ ήταν εκπληκτικοί από την πλευρών των διεθνών μας όμως δε μπόρεσαν να περιορίσουν την επέλαση της Team USA με την 3η περίοδο να κλείνει με σκορ 56-79. Η τελευταία περίοδος απέκτησε νωρίς διαδικαστικό χαρακτήρα με τις άμυνες να ανοίγουν και το Δημήτρη Ιτούδη να ξεκουράζει τους Γουόκαπ και Παπαγιάννη. Οι Αμερικάνοι έφτασαν εύκολα τους 100 πόντους με την Εθνική μας ομάδα να στρέφει την προσοχή στο ματς-τελικό κόντρα στη Νέα Ζηλανδία που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Όστιν Ριβς με 15 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Από την Εθνική ξεχώρισε ο Παπαγιάννης με 17 πόντους, με τον Ρογκαβόπουλο να προσθέτει άλλους 14, ενώ 10 πόντους με 7 ασίστ είχε ο Γουόκαπ.


Τα δεκάλεπτα: 19-23, 18-27, 19-29, 25-30


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *