«Είμαι εγγυητής της νομιμότητας, δεν έχω ανάμιξη στις εκλογές της ΕΠΟ» ξεκαθαρίζει ο Αυγενάκης

«Δεν έχω καμία ανάμιξη στις εκλογές της ΕΠΟ και ο θεσμικός μου ρόλος δεν είναι να μεσολαβώ για να συμβεί το αυτονόητο. Ο θεσμικός μου ρόλος είναι να παρακολουθώ, ως εγγυητής της νομιμότητας σε κάθε αθλητικό πεδίο, ότι θα διεξαχθούν σωστές και καθαρές εκλογές» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”, αναφορικά με τις επικείμενες αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.


Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία αναπτύσσει πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τις FIFA και UEFA, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη διεύρυνσης της εκλογικής βάσης, με τη συμμετοχή των σωματείων στην ψηφοφορία, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίες της Ελλάδας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ακόμη τη θέση του υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας, εκτίμησε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα βοηθήσει να περιοριστούν δραστικά τα φαινόμενα οπαδικής βίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση για την εγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ και ότι, όσα σωματεία δεν εγγραφούν, από την 1η Αυγούστου δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα, ούτε χρήσης των εθνικών και δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *