Δεν χάνει ο Στεφ Κάρι σε διαγωνισμό τριπόντων

Ο Στεφ Κάρι ήταν ο νικητής στον διαγωνισμό με την επωνυμία “NBA Vs. WNBA 3-Point Challenge”, που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του 73oυ All-Star Game του NBA, το οποίο διεξάγεται στην Ινδιανάπολη. Ο άσος των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επικράτησε 29-26 στη «μονομαχία» τριπόντων με την γκαρντ των Νιού Γιόρκ Λίμπερτι του WNBA, Σαμπρίνα Ιονέσκου. Η Ιονέσκου ξεκίνησε πολύ καλά τις προσπάθειές της, ωστόσο ευστόχησε σε μόλις πέντε από τα τελευταία 10 σουτ της, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 26 βαθμούς. Από την πλευρά του, ο Κάρι έφτασε στην τελευταία γωνία να χρειάζεται 3/5 σουτ για να πάρει τη νίκη. Αστόχησε στο πρώτο, ωστόσο ευστόχησε στα τελευταία τέσσερα και έφτασε τους 29 βαθμούς που του χάρισαν τη νίκη.


Στο μεταξύ, ο Μακ ΜακΚλάνγκ υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στα καρφώματα. Ο ύψους 1,88 μέτρων γκαρντ, ο οποίος συμμετείχε και φέτος στον διαγωνισμό ως μέλος της G-League (σ.σ. πέρυσι με τους Μπλου Ντελαγουέρ Κόουτς και φέτος με τους Οσεόλα Μάτζικ), πήρε το «απόλυτο» 50 στο τελευταίο κάρφωμά του, πηδώντας πάνω από τον ύψους 2,16μ. Σακίλ Ο’Νιλ. Ο ΜακΚλάνγκ αντιμετώπισε στον τελικό τον Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς και έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Ζακ Λαβίν (2015-16) που κάνει το “repeat” στα καρφώματα.

Επιπρόσθετα, και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ επικράτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον διαγωνισμό τριπόντων. Ο γκαρντ των Μιλγουόκι Μπακς χρειάστηκε να ευστοχήσει στο τελευταίο σουτ του, προκειμένου να νικήσει 26-24 τον Τρέι Γιάνγκ των Ατλάντα Χοκς στον τελικό γύρο, στον οποίο μετείχε ακόμη ο Καρλ-Άντονι Τάουνς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς που συγκέντρωσε 22 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι Λίλαρντ, Γιάνγκ, Τάουνς και ο «γηπεδούχος» Ταϊρίς Χαλιμπέρτον των Ιντιάνα Πέισερς είχαν από 26 βαθμούς στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα να χρειαστεί tiebreaker 30 δευτερολέπτων, προκειμένου να καθοριστεί η τριάδα του τελικού γύρου. Με την επικράτησή του στον τελικό, ο Λίλαρντ έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Τζέισον Καπόνο (2007-08) που κατακτά “back-to-back” τίτλους στον διαγωνισμό τριπόντων, επίτευγμα που έχουν πετύχει ακόμη οι Λάρι Μπερντ, Κρέιγκ Χότζες, Μαρκ Πράις και Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς.

Τέλος, για τρίτη συνεχή χρονιά η «γηπεδούχος» ομάδα επικράτησε στον διαγωνισμό Skills. Μετά την επικράτηση των Καβαλίερς και των Τζαζ στο γήπεδό τους, φέτος κατέκτησε το «στέμμα» η ομάδα των Ιντιάνα Πέισερς, την οποία συγκροτούσαν οι Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, Μπένεντικ Μάθουριν και Μάιλς Τέρνερ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *