«Χρυσός» και πάλι ο Μίλτος Τεντόγλου: Με 8.30 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε και πάλι την κορυφή και χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.


Για τον Μίλτο Τεντόγλου αυτό είναι το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου (είχαν προηγηθεί αυτά, το 2019 και το 2021 σε Γλασκόβη και Τορούν αντίστοιχα), ενώ συνέχισε το σερί του και στο σύνολο των διοργανώσεων, έχοντας ανέβει στο βάθρο των τελευταίων πέντε μεγάλων διοργανώσεων που έχει συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια, με τέσσερα χρυσά (Ευρωπαϊκό κλειστού, Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ένα ασημένιο (Παγκόσμιο πρωτάθλημα).

Ο Μίλτος Τεντόγλου κάνοντας 8,30μ. στο πρώτο του άλμα στον τελικό του μήκους, έβαλε τις βάσεις για ένα μετάλλιο. Στις επόμενες προσπάθειες του κατάφερε να παραμείνει πρώτος με την δεύτερη καλύτερη προσπάθεια του και τελευταία κατά σειρά να φτάνει τα 8,29 μ.

Παρόλο που δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο, όπως επιθυμούσε έβαλε την ελληνική σημαία στο λαιμό του και υποκλίθηκε στον κόσμο που όρθιος τον χειροκροτούσε.

Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ με 8.19μ. και το χάλκινο, ο Ρουμάνος, Γκαμπριέλ Μπιτάν με οκτώ μέτρα.


Η κατάταξη του τελικού:


  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.30 μ.
  2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.19 μ.
  3. Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία) 8.00 μ.
  4. Μπόζινταρ Σαραμπουγιούκοφ (Βουλγαρία) 7.97 μ.
  5. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.94 μ.
  6. Χάϊμε Γκουέρα (Ισπανία) 7.84 μ.
  7. Ερβάν Κονατέ (Γαλλία) 7.65 μ.
  8. Λαζάρ Ανιτς (Σερβία) 2.48 μ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 σκέψεις για “«Χρυσός» και πάλι ο Μίλτος Τεντόγλου: Με 8.30 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος”