Χανιά: Παραδόθηκε το πλήρως ανακαινισμένο από την Περιφέρεια Κρήτης αθλητικό «Μ. Καραναστάσης» του ΕΛΜΕΠΑ

Παραδόθηκε στους αθλητές το πλήρως ανακαινισμένο από την Περιφέρεια Κρήτης αθλητικό κέντρο “Μάρκος Καραναστάσης” του ΕΛΜΕΠΑ το οποίο χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 300.000 ευρώ.


Οι ανακαινισμένες από την Περιφέρεια Κρήτης εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου “Μάρκος Καραναστάσης” του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εγκαινιάστηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, παρουισία του πρύτανη Νίκου Κατσαράκη, μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητών, αθλητών εκπροσώπων αθλητικών σωματείων και εργαζομένων στο ΕΛΜΕΠΑ. Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρθηκε στον οφειλόμενο σεβασμό στη μνήμη του Μάρκου Καραναστάση, τονίζοντας, αφενός τη συνεργασία της Περιφέρειας με το ΕΛΜΕΠΑ και αφετέρου ότι πρόκειται για σύγχρονο αθλητικό κέντρο που αποτελεί σημείο αναφοράς για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ηράκλειο. Το σύγχρονο αυτό αθλητικό κέντρο, μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις, διεθνείς αγώνες και, σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη, η Περιφέρεια στηρίζει τον αθλητισμό, τους αθλητές, αθλητές ΑΜΕΑ με σύγχρονες υποδομές… επενδύει στον αθλητισμό στη νεολαία και συνεργάζεται με φορείς και σωματεία για την υλοποίηση διοργανώσεων αλλά και για την διεκδίκηση πόρων.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Νίκο Κατσαράκη, πρόκειται για νέο έργο που περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέου ξύλινου δαπέδου στην αίθουσα καλαθοσφαίρισης, την ανακαίνιση των αποδυτηρίων τη δημιουργία αποδυτηρίων καθώς και έργα προσβασιμότητας για ΑμεΑ κ.ά..

Επίσης, υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Αποκορώνου και της Περιφέρειας Κρήτης για το έργο «Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα με νέο, στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δ.Ε. Βάμου του δήμου Αποκορώνου της Π.Ε. Χανίων», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με ΦΠΑ 24%, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου Βάμου του δήμου Αποκορώνου, που περιλαμβάνει τις εργασίες για την αποξήλωση και απομάκρυνση του υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα και την τοποθέτηση νέου, ελαχίστου συνολικού πάχους πέλους άνωθεν της πρωτογενούς βάσης πενήντα (50) χιλιοστών, τελευταίας τεχνολογίας, σύμφωνα με το FIFA Quality Programme for Football Turf. Κύριος του έργου είναι ο δήμος Αποκορώνου, φορέας χρηματοδότησης είναι η Περιφέρεια Κρήτης και φορέας υλοποίησης / αναθέτουσα αρχή είναι η περιφερειακή ενότητα Χανίων.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *