Μπρέικ του Ολυμπιακού στην Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός… έκανε το μπρέικ μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», στο Game 1 των playoffs της Euroleague, νικώντας με 77-75, την Μπαρτσελόνα με κορυφαίους τους Φιλίπ Πετρούσεβ (12π., 5ρ.) και Αϊζέια Κέινααν (14π. με 3/7 τρίποντα και 3 ασίστ) να κρατούν «ζωντανή» την ομάδα του Πειραιά, κάθε φορά που οι Καταλανοί απειλούσαν.


Εκτός από τους δύο ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος να προσθέτει 15 πόντους και τον Μουσταφά Φαλ 11 πόντους. Ακόμη τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να είναι ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών στα 35΄΄ όταν κλήθηκε να τις εκτελέσει λόγω του τραυματισμού του Πετρούσεβ που είχε κερδίσει το φάουλ από τον Άλεξ Αμπρίνες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοπορία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ προσπέρασε και με +13  (47-60) στην 3η περίοδο, αλλά είδε την Μπαρτσελόνα, με σερί 8-0 να μειώνει στο καλάθι (67-69), 3:57΄΄ πριν το τέλος, με 5 σερί πόντους του Ρίκι Ρούμπιο και τρίποντο του Λαπροβίτολα.

Ο Κέινααν πέτυχε ένα τεράστιο τρίποντο σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή (67-72), ακολούθησαν 3 διαδοχικοί πόντοι του Νίκολα Μιλουτίνοβ (67-75) που είχε μπει 6:09΄΄ πριν τη λήξη για πρώτη φορά στο παρκέ. Η Μπαρτσελόνα θα αντιδρούσε ξανά, μειώνοντας στους 3 πόντους (72-75), 1:03΄΄ πριν τη λήξη, μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Ουόκαπ στον Ρίκι Ρούμπιο… αλλά ο Ολυμπιακός θα ήταν αυτός που θα έκανε το 1-0 στη σειρά!

Για τους απογοητευμένους Καταλανούς, από 13 πόντους σημείωσαν οι Τζαμπάρι Πάρκερ και Ουίλι Ερνανγκόμεθ, ο Άλεξ Αμπρίνες πέτυχε 11 και ο Ρίκι Ρούμπιο 10 πόντους.


Ο Ολυμπιακός που στο πρώτο παιχνίδι της σειράς δεν είχε τον αρχηγό του, Κώστα Παπανικολάου (σ.σ. λόγω ίωσης είχε παραμείνει στην Αθήνα), αντιμετωπίζει ξανά την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» την Παρασκευή (26/4, 22:00).


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *