Μπάσκετ: Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ

Έχουν περάσει λιγότερο από δύο μήνες από την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στο μπάσκετ και ήδη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι απόψε (20:15, ΕΡΤ3) για τρίτη φορά, αλλά με πρώτη τον Ολυμπιακό γηπεδούχο στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά για την 4η αγωνιστική της Basket League.


Και αν υπάρχει κάτι που ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον υδράργυρο από αυτό καθ’ αυτό το ελληνικό «el classico» είναι και η επιστροφή του Κώστα Σλούκα με τη φανέλα των «πρασίνων» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετά και το όχι και τόσο… «βελούδινο» διαζύγιο με τους «ερυθρόλευκους» το περασμένο καλοκαίρι και βέβαια η αντιμετώπιση που θα τύχει από τον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός μετά τις νίκες επί του Παναθηναϊκού σε Super Cup και Euroleague, θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο στο ψυχολογικό κομμάτι αλλά και λόγω έδρας, με την πειραιώτικη ΚΑΕ να έχει ανακοινώσει sold out.

Η ομάδα του Πειραιά έχει κάνει επιμέρους σκορ 18-1 επί του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις από τις 23 Δεκεμβρίου 2021, όταν επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 84-65 των «πρασίνων» για τη 17η αγωνιστική της Euroleague έως και την πρεμιέρα της Euroleague την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στις 6 Οκτωβρίου όταν πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ (78-88).

Στις εγχώριες διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός ήταν και ο νικητής του τελικού του Super Cup, το περασμένο Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, στη Ρόδο, όταν κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό τρόπαιο επικρατώντας με 75-51. Τη μοναδική νίκη του σε αυτό το 18-1 υπέρ του Ολυμπιακού, πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, στις 8 Ιουνίου 2023, όταν επικράτησε με 67-65, στον δεύτερο τελικό της Basket League, στο ΟΑΚΑ. Μία νίκη που ήρθε για τους «πράσινους» 563 ημέρες μετά την τελευταία τους απέναντι στον Ολυμπιακό.


Διαιτητές του μεγάλου ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα είναι οι Γιώργος Πουρσανίδης, Ηλίας Καρπάνος και Γιώργος Θεονάς.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *