Αποθέωσε το Νίκο Γκάλη ο Γιάννης Βρούτσης: «Ο κορυφαίος αθλητής στη σύγχρονη εποχή» – Η σέλφι του υπουργού με τον θεό του μπάσκετ

 

Ο Γιάννης Βρούτσης τίμησε το Νίκο Γκάλη με την παρουσία του στο ΟΑΚΑ στη χθεσινή (4.8.2023) τελετή απόσυρσης της φανέλας του ιερού τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ.


Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού έβγαλε το καπέλο στο Νίκο Γκάλη και έσταξε μέλι για τον μυθικό μπασκετμπολίστα σε ανάρτησή του στα social media. Επίσης, έβγαλε μαζί του και μια σέλφι παρέα με το μυθικό τρόπαιο του έπους του Γκάλη, του Γιαννάκη και των άλλων παιδιών της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Αναλυτικά ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε στην ανάρτησή του για το Νίκο Γκάλη:

Μαζί με τον ζωντανό θρύλο του αθλητισμού Νίκο Γκάλη  και αναμεσά μας το Βαρύτιμο Ευρωπαϊκό τρόπαιο ΜΠΑΣΚΕΤ του 1987.

Νίκο ενα μεγάλο ευχαριστώ για την ανεκτίμητη προσφορά σου στο ΜΠΑΣΚΕΤ στον Αθλητισμό και στην πατρίδα!


Ο Νίκος Γκάλης στο παρκέ ήταν ο τέλειος ορισμός του αθλητή.


 «Τι την έκανε τη μπάλα ο Θεός», που λέει και το γνωστό σύνθημα;

Την προσέφερε σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα!

Απογείωσε το ελληνικό μπάσκετ, κατέστησε το άθλημα λαοφιλέστατο στη χώρα μας και την Ελλάδα κυρίαρχη στην Ευρώπη και στον κόσμο, από το 1987 με το έπος του Ευρωμπάσκετ έως και σήμερα.

Η αθλητική ανάταση της Ελλάδας από τότε, σε κάθε άθλημα, έχει


Ο φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Ο Νίκος Γκάλης είναι η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα και ο κορυφαίος αθλητής μας στη σύγχρονη εποχή.

Τον τιμήσαμε, με την Ομοσπονδία μπάσκετ και τους άλλους σπουδαίους συναθλητές του, στο ΟΑΚΑ, στο κλειστό που έχει το όνομά του.

Ανεκτίμητη η προσφορά του επί 44 χρόνια -από το 1979 που ήρθε θεόσταλτος από τις ΗΠΑ- και η γαλανόλευκη φανέλα του με το Νο4, ανέβηκε στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *