“Άλωσε” το Ζάγκρεμπ η ΑΕΚ – Νίκησε την Ντινάμο με 2-1

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική, έπαιξε καλύτερα από τους Κροάτες και επικράτησε δίκαια της Ντινάμο 2-1 μέσα στο Ζάγκρεμπ δε γκόλ των Τσούμπερ κσι Γαλανόπουλου..


O αγώνας

Πολύ νωρίς, μόλις στο πρώτο λεπτό απείλησε η Ντινάμο, με τον Μπουλάτ, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 16′, η ΑΕΚ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Τσούμπερ από τα δεξιά της περιοχής, έβγαλε εκπληκτική πάσα προς τον Λιβάι, ο οποίος έκανε την κίνηση στα αριστερά. Ο Γκαρσία πλάσαρε, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ. To παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό, με τους Κροάτες να αγγίζουν το γκολ. Ο Πέτκοβιτς σούταρε από μακριά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει δύσκολα. Η Ντινάμο είχε τον έλεγχο και κατάφερε από στατική φάση να ανοίξει το σκορ. Ο Μπουλάτ εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή, κερδίζοντας τον Στάνκοβιτς για το 1:0. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Ελίασον, αλλά ο Ιβανούσετς, παρόλο που βρέθηκε τετ-α-τετ δεν τελείωσε την φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο αποφασισμένη και επιθετική. Η Ντινάμο, έμεινε αρκετά πίσω, με την ομάδα του Αλμέιδα να έχει τον έλεγχο. Η “Ένωση” πίεσε ψηλά, ο Λιβάι Γκαρσία, έδωσε στον Τσούμπερ, εκείνος με τρεις επαφές, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και σκόραρε. Στο 62′, η Ντινάμο έτρεξε στην αντεπίθεση, ο Μπουλάτ σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Στάνκοβιτς έδιωξε με το χέρι σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2:1, η κεφαλιά του Εμρέλι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 73′ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Πινέδα, το γκολ του όμως ακυρώθηκε αφού ο Μεξικανός ήταν εκτεθειμένος. Στο 85′ ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε εντός περιοχής, σούταρε δυνατά, αλλά ο Λιβάκοβιτς με δεύτερη προσπάθεια μάζεψε την μπάλα. Στο 89′ η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή. Ο Αραούχο τροφοδότησε τον Πισάρο, ο οποίος γύρισε στον Γαλανόπουλο, που σκόραρε με σουτ. Μάλιστα ύψωσε το μαύρο περιβραχιόνιο αφιερώνοντας το γκολ στην μνήμη του Μιχάλη. Η ΑΕΚ με Βίντα έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να διευρύνει το σκοράρισμα της.

ΓΚΟΛ: 39′ Μπουλάτ / 59′ Τσούμπερ, 89′ Γαλανόπουλος


Κίτρινες: 55′ Ιβανούσετς / 57′ Χατζισαφί, 90′ + 4′ Μάνταλος


Κόκκινη: –

Δοκάρι: 63′ Εμρέλι

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ (72′ Σούσιτς), Μίσιτς (84′ Κανένκο), Σπίκιτς (46′ Εμρέλι), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς (72′ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέδια): Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83′ Μάνταλος), Γιόνσον (67′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (56′ Άμραμπατ), Πινέδα (83′ Πισάρο), Τσούμπερ (83′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία


Πηγή: ertsports.gr

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *