ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-2: Ιστορική πρόκριση στις καθυστερήσεις για τον κόσμο της και τον Μιχάλη

Από την κόλαση στον… παράδεισο! Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 0-2 από τη Ντινάμο, σκορ με το οποίο θα γνώριζε τον αποκλεισμό, πήρε όμως σπουδαία πρόκριση ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις και θα διεκδικήσει στα play-off την είσοδό της στους ομίλους του Champions League.


Η Ντινάμο ήταν καλύτερη συνολικά με την ΑΕΚ να έχει προβλήματα στην άμυνα και στην επίθεση να σταματάει στον εξαιρετικό σήμερα τερματοφύλακα των Κροατών, Λιβάκοβιτς. Οι παίκτες του Ιγκόρ Μπίστσαν κατάφεραν να προηγηθούν στις καθυστερήσεις το πρώτο μέρους με τον Σουτάλο, ενώ στο επανάληψη έκαναν 2 τα τέρματα τους στο 65′ με τον Λιούμπισιτς. 

Κι ενώ όλα έδειχναν έναν οδυνηρό αποκλεισμό, ο αρχηγός Αραούχο που είχε περάσει αλλαγή στο 67′ στις καθυστερήσεις έκανε το 1-2 στέλνοντας για εκείνη την ώρα το ματς στην παράταση.  Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα με την ΑΕΚ, με φτερά πλέον στον πόδια και τον κόσμο στο πλευρό της να πιέζει για το δεύτερο γκολ. 

Αυτό ήρθαν λίγο λεπτά αργότερα στο 99′. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση με τον Λιβάκοβιτς να λέει και πάλι όχι, όμως δε μπορούσε να σταματήσει και τον συμπατριώτη του τον Βίντα που στο ριμπάουντ με κεφαλιά έκανε το 2-2 στέλνοντας την ΑΕΚ στα play-off όπου θα αντιμετωπίσει στο πρώτο ματς την Άντβερπ στην Αμβέρσα την ερχόμενη Τρίτη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *