Συγκλονίζει ο Γιώργος Χριστοδούλου για την απώλεια του πατέρα του: «Έμεινε φυτό από ιατρικό λάθος, άνοιξα την πόρτα και είδα το κρεβάτι του άδειο»

 

Συγκλόνισε ο ηθοποιός Γιώργος Χριστοδούλου περιγράφοντας την απώλεια του πατέρα του και τη στιγμή που ανακάλυψε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός, ενώ άφησε αιχμές για ιατρικό λάθος, που άφησε το αγαπημένο του πρόσωπο «φυτό».


«Όταν πήγα να τον δω, έβηξε και έμεινε εκεί επί τόπου φυτό, ήταν εγκεφαλικά νεκρός», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Χριστοδούλου, μιλώντας στο περιοδικό «Λοιπόν» για την απώλεια των γονιών του και τη δύσκολη διαχείρισή της.

Χάσατε ποτέ κάποιον δικό σας και ταυτόχρονα έπρεπε να ανεβείτε στο σανίδι;

Βεβαίως. Θυμάμαι στο δάσος του Ζωγράφου είχα οργανώσει και συμμετείχα στην παράσταση «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι». Το διάστημα εκείνο μπήκε στο νοσοκομείο να χειρουργηθεί ο πατέρας μου. Όταν βγήκε από το χειρουργείο, μάλλον από λάθος γιατρών αντί να τον βάλουν λίγες μέρες στην εντατική και να τον κρατήσουν διασωληνωμένο ώστε να ανακτήσει τις δυνάμεις του, τον άφησαν στο δωμάτιο.

Όταν λοιπόν πήγα να τον δω, έβηξε και έμεινε εκεί επί τόπου φυτό. Ήταν εγκεφαλικά νεκρός και εγώ κάθε βράδυ τελειώνοντας την παράσταση, πήγαινα να τον δω. Δεν μου μίλαγε, δεν αντιδρούσε, απλά του χάιδευα το κεφάλι.


Ένα Σάββατο, μετά την παράσταση πήγα στο νοσοκομείο, άνοιξα την πόρτα και είδα το κρεβάτι του άδειο. Το σοκ ήταν τεράστιο, είχε φύγει ο πατέρας μου. Ήταν ένα μεγάλο χαστούκι.


Δηλαδή έμεινε φυτό από ιατρικό λάθος;

Ναι, έτσι πιστεύω. Αν τον βοηθούσαν στην εντατική, θα ήταν πολύ καλά.

Ξεπερνιέται η απώλεια αυτή;

Όσο περνούν τα χρόνια, δυσκολεύει η κατάσταση. Και αυτό γιατί εγώ είχα πολύ καλές αναμνήσεις από τους γονείς μου, ήταν υπέροχοι άνθρωποι. Πάντα έρχονται στιγμές που μου λείπουν.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *