Σοκ στην Κάρυστο: Έπεσε Canadair που μετείχε στη μάχη με την φωτιά – Οι πρώτες πληροφορίες για τους πιλότους

 

Σοκ στην Κάρυστο, καθώς Canadair που μετείχε στην μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς φαίνεται πως έπεσε κοντά σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός.


Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr ένα καναντέρ έπεσε μέσα στη φωτιά ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στην Κάρυστο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά.

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά “έγλειφαν” τα σπίτια.

Στ μεταξύ η ΕΡΤ έβγαλε στο φως βίντεο από την συντριβή του αεροσκάφους και τα πλάνα είναι συγκλονιστικά.


Οι τελευταίες πληροφορίες ότι στο αεροσκάφος ήταν ένας πιλότος και για την ώρα όλα δείχνουν ότι μιλάμε για τραγωδία, καθώς δεν υπάρχει ίχνος ζωής. 


Όπως φαίνεται στο βίντεο, το αεροσκάφος βρήκε σε κλαρί και έφυγε ο πλωτήρας από το δεξί φτερό. Τα πλάνα δείχνουν, ακόμη, το canadair να κάνει ελιγμό πάνω από το έδαφος και στη συνέχεια να πέφτει.

Το βίντεο που προβλήθηκε στην ΕΡΤ δείχνει συγκεκριμένα το αεροσκάφος να καρφώνεται στο έδαφος και στη συνέχεια να σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη.

Το canadair πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμη η φωτιά. Σημειώνεται ότι το εναέριο μεσο ήταν CL-215, είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι είδαν την πτώση του αεροπλάνου.


Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει στο evima.gr πως , «είδα το καναντέρ να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Οι πρώτες πληροφορίες για τους πιλότους

Οι επιβαίνοντες του Canadair CL-215, που κατέπεσε σε δύσβατο σημείο, είναι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας και επιχειρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιστού, όπου μαινόταν από το πρωί η φωτιά στην Κάρυστο.

Ο ένας εκ των δύο – παραμένει άγνωστο αν πρόκειται για τον κυβερνήτη ή τον συγκυβερνήτη – είναι ένας άνδρας 26 ετών.

Στην περιοχή έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο, ώστε να μπορέσει να μεταβούν οι διασώστες.

Σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία έχει συγκεντρωθεί στο Πεντάγωνο και ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *