Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Βαρύ το ποινικό μητρώο του 37χρονου πιστολέρο – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του – «Γνωστός» της ΕΛΑΣ 

 

Βαρύ ποινικό μητρώο έχει ο 37χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης με πυροβολισμούς στο Γκάζι.


Ο Αλβανός δράστης, που αναζητείται από την ΕΛΑΣ για τον σοβαρό τραυματισμό 3 ανδρών από τη Κρήτη στο Γκάζι το πρωί του Σαββάτου (16.12.2023), στο Γκάζι ήταν αρχηγός σκληρής συμμορίας στην Αλβανία, και είχε συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα, καζίνο και τράπεζες.

Το 2012 είχε συλληφθεί, ύστερα από ένοπλη ληστεία, κατά την οποία είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών.

Ένα χρόνο μετά, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης. Κρατήθηκε στις φυλακές του Φιέρ και το 2020 αποφυλακίστηκε πρόωρα, με την απελευθέρωση του να δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στην Αλβανία, καθώς είχαν κατηγορηθεί 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι πως του έδιναν μεροκάματο και τον είχαν βοηθήσει κατά την αποφυλάκισή του.

Τους τελευταίους μήνες είχε έρθει τη Ελλάδα, όπου εντάχτηκε σε μία ομάδα όπου ήταν και ένας συγγενής του, στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Εκεί σύχναζε σε ένα κατάστημα, στο οποίο σύχναζε και ο 33χρονος που κατηγορείται πως έδωσε το χαστούκι, στον έναν από τους τρεις Κρητικούς – θύματα των πυροβολισμών στο Γκάζι. Ο συγγενής του δράστη που άνηκε στην συγκεκριμένη ομάδα, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για κλοπές και πυροβολισμούς.


Σημειώνεται ότι το 1998, ο αδερφός του εκτελέστηκε από αντίπαλη συμμορία και έκτοτε ο 37χρονος κυκλοφορούσε με την ταυτότητα του νεκρού αδερφού του.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *