Φωτιά στην Πάρνηθα: Αγνοείται 77χρονος στη Χασιά – 700 άτομα μεταφέρονται από την Αμυγδαλέζα στην Πέτρου Ράλλη

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να  προστατεύσουν τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και να σώσουν περιουσίες στο δήμο Αχαρνών που επιχειρούσαν όλο το βράδυ με επίγειες δυνάμεις στην περιοχή δημιουργώντας αναχώματα.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αγνοείται 77χρονος άνδρας στη Χασιά, όπως αναφέρουν συγγενείς του.

Εκκενώνεται η Αμυγδαλέζα

Εκκενώνεται προληπτικά το κέντρο κράτησης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάρνηθα.

Οι 750 μετανάστες που φιλοξενούνται στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, μεταφέρονται με λεωφορεία οι περισσότεροι εξ΄αυτών στη Μαλακάσα και οι υπόλοιποι στην Πέτρου Ράλλη, τη στιγμή που η φωτιά στην Πάρνηθα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Απομακρύνθηκαν 150 ηλικιωμένοι

Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής δίνεται η μάχη για τις φωτιές. Για προληπτικούς λόγους όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Στάθης Τοπαλίδης, εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία στην περιοχή που φιλοξενούσαν 150 άτομα


«Με λεωφορεία 150 άτομα πήγαν σε ασφαλή σημεία, είτε σε άλλα γηροκομεία είτε σε νοσοκομεία», ανέφερε ο κ. Τοπαλίδης στην ΕΡΤ. «Είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Εκκενώσαμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής» πρόσθεσε. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την συνδρομή της πυροσβεστικής εκκένώσαν το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και καταφέραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα, ανάμεσα σε δέντρα, στην περιοχή.


Χάρη στο ερπυστριοφόρο της πυροσβεστικής σβήστηκαν οι φωτιές που είχαν μπει στις αυλές των σπιτιών στην Πάρνηθα, στο δήμο Αχαρνών. Στις παρυφές της Πάρνηθας βρίσκεται η Μαίρη Σκανδάλη καταγράφοντας τις προσπάθειες των εθελοντών και των πυροσβεστών να κατασβέσουν τις διάσπαρτες εστίες. Και όπως είπε τις προσπάθειες τους ευνοεί το γεγονός ότι κοντά βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ απ’ όπου ανεφοδιάζονται τα πυροσβεστικά ελικόπτερα

Για δεύτερη μέρα καίει η πυρκαγιά

Η δασική πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτη για δεύτερη ημέρα καταστρέφοντας παρθένο δάσος, λόγω των ισχυρών ανέμων, κατευθύνεται προς το Καζίνο και τον Εθνικό Δρυμό. Το ευτύχημα είναι έχουν ξεκινήσει να πετούν τα εναέρια μέσα.

Συνολικά 164 πυροσβέστες και 62 οχήματα έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ της Τρίτης προσπαθώντας να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή της Μονής Κλειστών και σύντομα διασπάστηκε και εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση στον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.

Στις παρυφές του βουνού βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα δημιουργούν αναχώματα και αντιπυρικές ζώνες προσπαθώντας να καθυστερήσουν την επέλαση της φωτιάς που αναπτύσσεται ταχύτατα λόγω και της ύπαρξης πευκοδάσους.


«Η φωτιά έχει μεταφερθεί στην Πάρνηθα από τη Φυλή πλέον» είπε ο Κώστας Στάμου ο οποίος βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που εκκενώθηκε μέσα στη νύχτα.

Μια εστία φωτιάς στην περιοχή Ντάρδιζα έχει αναζωπυρωθεί. Οι κάτοικοι είναι στους δρόμους αναστατωμένοι και παρακολουθούν το έργο των πυροσβεστών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *