Κακοκαιρία Daniel: Διασώσεις εγκλωβισμένων με ελικόπτερα στην Καρδίτσα

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών στην Καρδίτσα λόγω της κακοκαιρίας Daniel, με τις επιχειρήσεις διάσωσης να είναι σε πλήρη εξέλιξη.


Συγκεκριμένα, από το πρωί της Πέμπτης οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής διενεργούν απεγκλωβισμούς από αέρος σε περιοχές στην Καρδίτσα μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που έχει αφήσει πίσω της τέσσερις νεκρούς.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και η έρευνα για τους έξι αγνοούμενους στην περιοχή.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τις διασώσεις ανθρώπων από ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και από τον στρατό.

Σε ένα από τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο νερό στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας απεγκλωβίζεται από το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.


Σε άλλο βίντεο ένας ηλικιωμένος άντρας διασώζεται από την στέγη του σπιτιού του.


Στις επιχειρήσεις διάσωσης συνδράμει με μηχανήματα και ο στρατός.

Δήμαρχος Παλαμά: Εκείνο που προέχει είναι οι ανθρώπινες ζωές

Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, αναφερόμενος στις τεράστιες και ανυπολόγιστες ζημιές που δέχθηκε η περιοχή από την κακοκαιρία Daniel τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος, όπως λέει, είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του λόγω του ύψους του νερού που βρίσκεται έξω από αυτό και φτάνει στα δύο μέτρα, ενώ θεωρεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ήρθαν πέντε βάρκες που θα βοηθήσουν σημαντικά στον απεγκλωβισμό κατοίκων του δήμου καθώς μόνο αυτές έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τα σπίτια και να μεταφέρουν τους πολίτες με ασφάλεια σε άλλο χώρο.

«Η πόλη του Παλαμά έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα, δεν μπορεί να γίνει κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά εκείνο που προέχει είναι οι ανθρώπινες ζωές, να μη θρηνήσουμε, όπως εξηγεί, συνανθρώπους μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση -τονίζει- βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Τα σπίτια, οι επιχειρήσεις, οι καλλιέργειες αποκαθίστανται, η ανθρώπινη ζωή όμως όχι, δεν επανέρχεται», καταλήγει ο ίδιος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *