Η Τράπεζα Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες – Μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στην χώρα

Ως μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει δεχθεί η χώρα χαρακτηρίζεται η επίθεση χάκερ χθες και σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων που χρησιμοποιείται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια.


Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου την χαρακτήρισε ως μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος ότι αποτελεί την πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει γίνει σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό.

Όπως ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες με στόχο την τράπεζα θεμάτων, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι η επίθεση προφανώς σχετίζεται και με την κατάσταση της μεταβατικής υπηρεσιακής κυβέρνησης που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή ενόψει τον εκλογών, επισημαίνοντας ότι σε αυτό, πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να σταθεί απέναντι.

Ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα από τις 8 το πρωί, υπάρχει πλέον κανονική ροή θεμάτων προς όλα τα σχολεία και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα. Παράλληλα, τόνισε ότι η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι απολύτως διασφαλισμένη.


Ανακοινώσεις για το πρόβλημα που προέκυψε με την Τράπεζα Θεμάτων αναμένεται να γίνουν σήμερα από τον υπουργό Παιδείας Χρήστο Κίττα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Σκέρτσος.


Πρόεδρος ΙΕΠ: Μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα – Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις πανελλαδικές

Ουσιαστικά ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα, τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου, αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από χθες με την τράπεζα θεμάτων και την άντληση θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Το πρόβλημα αφορά την ψηφιακή καρδιά του κράτους, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζεται από τις 6 το πρωί και αντιμετωπίζεται με επιτυχία, όπως είπε. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα απόνερα του προβλήματος, σημείωσε.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι χθες το βράδυ ελήφθησαν επιπλέον μέτρα προστασίας του συστήματος, παρ’ όλα αυτά «βρέθηκε τρόπος να τα παραβιάσουν, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί ακόμη και χθες».

«Οι εξετάσεις θα γίνουν, ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των παιδιών, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε ο κ. Αντωνίου και διαβεβαίωσε ότι θα τελειώσουν όλα τα σχολεία σήμερα.


Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών, καθώς πρόκειται για εντελώς άλλο σύστημα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι παρόμοιο, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο» είπε ο κ. Αντωνίου.

Νωρίτερα υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια άμεσης εισαγγελικής έρευνας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *