Παρέμβαση Ισίδωρου Ντογιάκου για το χάος του μπλακ άουτ της Τράπεζας Θεμάτων στις εξετάσεις

 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση της ηλεκτρονικής κατάρρευσης χθες, αλλά και σήμερα (30.5.2023) της Τράπεζας Θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια και ζήτησε τη διενέργεια άμεσης εισαγγελικής έρευνας.


Η Τράπεζα Θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια της Ελλάδα… κατέρρευσε και πολλά σχολεία δεν πήραν θέματα, μετά από μεγάλες επιθέσεις χάκερς.

Πλέον μετά την παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου το όλο θέμα με τις κυβερνοεπιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων θα ερευνήσει η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κοπτσής, μιλώντας νωρίτερα είπε πως η σημερινή επίθεση από χάκερς ήταν ακόμα μεγαλύτερη από τη χθεσινή.


Ο κ. Κόπτσης ΓΓ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανέφερε ότι «δεν υπήρξε παραβίαση του συστήματος γιατί υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας». Όσο για το αν υπάρχει Plan B απάντησε ότι «Φυσικά υπάρχει. Χθες το 90% των παιδιών πήραν τα θέματα, γιατί υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας».


 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *