Έβρος: Προφυλακίστηκαν οι τρεις «σερίφηδες» που «συνέλαβαν» τους 13 μετανάστες

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης οι τρεις «σερίφηδες», που «συνέλαβαν» 13 μετανάστες και τους εγκλώβισαν σε αυτοσχέδιο τρέιλερ στον Έβρο.


Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την απολογία τους, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως και τους είχε επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός μέχρι σήμερα.

Ο κ. Αργύρης Δεμερτζής, συνήγορος των δύο εκ των τριών προφυλακισθέντων, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε ότι θα λάβουν το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου εντός της επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ εκ των 13 μεταναστών σημειώνουν σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης: «Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης αποφάσισε σήμερα να επιβάλει προσωρινή κράτηση και στους τρεις κατηγορουμένους για αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα και έκθεση σε κίνδυνο ζωής αίροντας τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως. Αυτό συνιστά για τους εντολείς μας μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην πορεία που έχουν να διανύσουν μέχρι την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες και την αναγνώρισή τους ως θυμάτων ρατσιστικής βίας…».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρουν ότι «όλοι οι συλληφθέντες Σύριοι και Πακιστανοί αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν των απολογιών τους χωρίς την επιβολή κανενός περιοριστικού όρου παρότι μάλιστα δεν διέθεταν γνωστή διαμονή στη χώρα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αντίθετα με ότι συνέβη με τους τρεις κατηγορουμένους για αρπαγή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και έκθεση σε κίνδυνο ζωής στους οποίους το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης επέβαλε σήμερα προσωρινή κράτηση…»


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *