Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποια είναι τα αδέρφια που συνελήφθησαν για το έγκλημα – Πώς έφτασαν στα ίχνη τους

Συνεχίζονται οι έρευνες μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε δύο συλλήψεις.


Τα δύο αδέρφια 40 και 48 ετών που συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου του 2021, ενώ -όπως αναφέρουν πληροφορίες- αναζητούνται τουλάχιστον άλλα τρία άτομα.

Την Παρασκευή το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη σύλληψη των δύο ανδρών που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο κάποιος από τους δύο ή και οι δύο να είναι και οι εκτελεστές του άτυχου δημοσιογράφου.

Την είδηση της σύλληψης των δυο ατόμων έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Είχαμε πει ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», ανάφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου το τελευταίο διάστημα είχαν φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών φέρονται ύστερα από ανάλυση εκατοντάδων βίντεο από κάμερες ασφαλείας και από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών της δολοφονίας και της ομάδας υποστήριξης που είχε χρησιμοποιήσει ένα λευκό βαν.


Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες μετά την εκτέλεση φαίνεται πως ήταν αυτό που «ξεκλείδωσε» την έρευνα των Αρχών.


Το συγκεκριμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν τα δύο αδέρφια την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ανήκει σε εταιρεία καθαριότητας με ιδιοκτήτρια τη σύζυγό του 48χρονου συλληφθέντα και έχει ως έδρα τη Νίκαια.

Η δικογραφία που σχημάτισαν διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές και σε βάρος των δύο αδελφών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Οι συλλήψεις των δύο αδελφών έγιναν σε Νέο Βουτζά και Νίκαια.

Σύμφωνα με το Mega, οι αστυνομικοί εστίασαν στην περιοχή της Νίκαιας, ανοίγοντας την έρευνα σε ακτίνα 2,5 χλμ. Στη συνέχεια συνομίλησαν με τους διαχειριστές όλων των πολυκατοικιών της περιοχής, ωστόσο κανένας δεν τους είπε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού.

Μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα βιβλία της εταιρείας διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με το στοιχείο αυτό να αποδεικνύει ότι το βαν βρισκόταν στο σημείο για κάποιον άλλο λόγο και όχι για τον καθαρισμό κάποιας πολυκατοικίας.


Με το που έγιναν οι δύο συλλήψεις η ασφάλεια ενημέρωσε την σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία ευχαρίστησε και τους αξιωματικούς: «Νιώθω δικαιωμένη, είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος. Πιστεύω όμως, ότι προκειμένου να προβούν στις συλλήψεις αυτές, έχουν όλο το πλέγμα γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου, γιατί όπως έχω πει, Aνώτατος Aξιωματικός μου είχε πει, ότι: “ήταν θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του”» τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε βάρος του ενός εκ των συλληφθέντων εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για τη μαφιόζικη δολοφονία 35χρονου πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη ή «Ντέρτι Χάρι» στο Γαλάτσι το Δεκέμβριο του 2021.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *